Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin
Slide background

Slide background

Slide background

Slide background

Slide background

Slide background

Slide background

SINGLE ARTICLE VIEW ΔΟ ΝΟΤ ΔΕΛΕΤΕ

Επέκταση ωραρίου Βιβλιοθήκης κατά τη διάρκεια της επαναληπτικής εξεταστικής Σεπτεμβρίου 2021

Σας ενημερώνουμε ότι από  Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2021 κι έπειτα, η Βιβλιοθήκη θα λειτουργεί από 9:00 έως 19:45. Λαμβάνοντας υπόψη τα τρέχοντα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, η Βιβλιοθήκη θα είναι ανοικτή για το κοινό για την κυκλοφορία (δανεισμός και επιστροφή) υλικού και για περιορισμένη χρήση των θέσεων μελέτης, με τους παρακάτω όρους:

 • Εντός της Βιβλιοθήκης, στο χώρο μπροστά από το Γραφείο Εξυπηρέτησης Κοινού, επιτρέπεται να παρευρίσκονται έως τρεις (3) χρήστες ταυτόχρονα, με τήρηση της ελάχιστης απόστασης του 1,5 μέτρου (ακολουθείστε την αντίστοιχη σήμανση).
 • Οι χρήστες που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν το αναγνωστήριο θα πρέπει να προχωρήσουν σε ηλεκτρονική κράτηση της θέσης μελέτης που επιθυμούν, μέσω της εφαρμογής program.tuc.gr Η είσοδος στην εφαρμογή γίνεται με τα στοιχεία του ιδρυματικού σας λογαριασμού (κωδικοί πρόσβασης που σας έχουν δοθεί από το Μηχανογραφικό Κέντρο). Αρχικά, οι χρήστες θα μπορούν να κάνουν κράτηση μόνο για τις θέσεις μελέτης στο ισόγειο (υπάρχει αντίστοιχη σήμανση). Το ισόγειο  έχει ετοιμαστεί για να δεχθεί έως 24 άτομα καθήμενων, σε ισάριθμες θέσεις μελέτης. Οι χρήστες που θα κάνουν χρήση των θέσεων μελέτης, θα προμηθεύονται από το Γραφείο Εξυπηρέτησης Κοινού, αριθμημένη κάρτα εισόδου.
 • Για τη χρήση αναγνωστηρίου τηρούνται τα ισχύοντα, κάθε φορά, μέτρα σχετικά με την εφαρμογή του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19.
 • Για τον δανεισμό υλικού, οι χρήστες οφείλουν να συμπληρώνουν την ηλεκτρονική «Αίτηση για δανεισμό τεκμηρίων», η οποία είναι διαθέσιμη στον ιστότοπο της Βιβλιοθήκης. Οι χρήστες προσέρχονται στη Βιβλιοθήκη μόνο όταν λάβουν απαντητικό μήνυμα ότι το τεκμήριο είναι έτοιμο προς παράδοση, ώστε να αποφεύγονται περιττές μετακινήσεις. Οι ίδιοι οι χρήστες ΔΕΝ έχουν πρόσβαση στα βιβλιοστάσια.
 • Τεκμήρια που επιστρέφονται, θα απομονώνονται για τρεις (3) ημέρες πριν επανατοποθετηθούν στο ράφι.
 • Επιστροφές συγγραμμάτων Ευδόξου γίνονται δεκτές.
 • Η υπηρεσία διαδανεισμού επαναλειτουργεί, με την προϋπόθεση ότι θα επαναλειτουργήσουν τη συγκεκριμένη υπηρεσία και οι προμηθεύτριες, συνεργαζόμενες Βιβλιοθήκες.
 • Δεν επιτρέπεται, προς το παρόν, η ελεύθερη πρόσβαση στα βιβλιοστάσια, σε όλους τους ορόφους. Το κοινό θα εξυπηρετείται από το προσωπικό της Βιβλιοθήκης.
 • Δεν επιτρέπεται, προς το παρόν, η χρήση των θέσεων μελέτης στον 1ο και 2ο όροφο, η χρήση των Η/Υ, σαρωτών και εκτυπωτικού μηχανήματος, της Βιβλιοθήκης.
 • Είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας και συστήνεται η χρήση γαντιών μιας χρήσης.
 • Συνιστάται να γίνεται απολύμανση των χεριών κατά την είσοδο στο χώρο (διατίθεται απολυμαντικό υγρό).
 • Η Βιβλιοθήκη συνεχίζει να εξυπηρετεί και με ηλεκτρονικά μέσα στην προσπάθειά της  να ικανοποιεί όσο το δυνατόν περισσότερα αιτήματα, απομακρυσμένα.

Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στην ενότητα Διαμόρφωση των υπηρεσιών εν μέσω COVID-19

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012