Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Τελευταία Νέα

Έρευνα για την Ανοικτή Πρόσβαση στην Ελλάδα
Επαναληπτικός κύκλος διεξαγωγής σεμιναρίων εκπαίδευσης φοιτητών
ΣΕΑΒ: Ανακοίνωση για σεμινάρια Wiley - Άνοιξη 2024
Συμφωνία ΣΕΑΒ με εκδότη Wolters Kluwer για πρόσβαση στα περιοδικά της Kluwer Law Online
Επικείμενη εξάντληση άρθρων Ανοικτής Πρόσβασης στην IEEE

» Όλα τα Νέα...

Υπηρεσίες Βιβλιοθήκης Πολυτεχνείου Κρήτης, Technical University of Crete
Υπηρεσίες Βιβλιοθήκης Πολυτεχνείου Κρήτης

Βιβλιογραφία μιας εργασίας είναι ο κατάλογος των πηγών που έχει μελετήσει ο ερευνητής για τη συγγραφή της εργασίας, άσχετα από το εάν έχει υιοθετήσει το περιεχόμενο τους.

Οι βιβλιογραφικές παραπομπές (in-text citations) είναι οι σημειώσεις οι οποίες  παρεμβάλλονται ως παρένθεση στο κυρίως σώμα του κειμένου και αναφέρουν τη πηγή από την οποία προήλθαν τα στοιχεία ή το απόσπασμα που παρατίθεται. Στη περίπτωση αυτή, οι παραπομπές καταγράφονται συγκεντρωτικά στο τέλος της εργασίας ως "Βιβλιογραφικές Αναφορές". Εναλλακτικά, οι βιβλιογραφικές παραπομπές μπορεί να έχουν μορφή υποσημείωσης με αρίθμηση στο τέλος της σελίδας ή του κεφαλαίου.


Η σύνταξη βιβλιογραφίας και βιβλιογραφικών αναφορών πρέπει να ακολουθεί ένα από τα σχετικά διεθνή πρότυπα (citation styles). Στον ακαδημαϊκό χώρο υπάρχει πλήθος προτύπων. Παρακάτω δίνονται βασικές οδηγίες για κάποια από αυτά:

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012