Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

"Πανδημία COVID-19: τι μάθαμε, τι καταφέραμε, τι πρέπει να κάνουμε", oμιλία του Δρ. Νικολάου Τζανάκη στην κοινότητα του Πολυτεχνείου Κρήτης

Με περισσότερους από 140 συμμετέχοντες, μέλη του διδακτικού, επιστημονικού, εργαστηριακού, διοικητικού προσωπικού, φοιτήτριες και φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης, πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο «Πανδημία COVID-19: τι μάθαμε, τι καταφέραμε, τι πρέπει να κάνουμε». 

Καλεσμένος ομιλητής ήταν ο Δρ. Νικόλαος Τζανάκης, Καθηγητής Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης και Διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠαΓΝΗ). 

Στην ομιλία του ο Δρ. Τζανάκης παρουσίασε πληροφορίες για την προέλευση του κορονοϊού, την επιδημιολογία,  έδωσε στατιστικά στοιχεία, μίλησε για τα μακροπρόθεσμα συμπτώματα, τη μεταδοτικότητα και τους υπερ-μεταδότες, την ΑBC (Αlways Be Careful) συμπεριφορά για αποφυγή μετάδοσης, τις μεταλλάξεις. Αναφέρθηκε στις βραχυχρόνιες προβλέψεις και έκλεισε την ομιλία του με το θέμα των εμβολίων και του εμβολιασμού.

Η ομιλία προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον και ακολούθησε συζήτηση με τον Δρ. Τζανάκη, με πολλές ερωτήσεις από τους συμμετέχοντες και απαντήσεις από τον κ. Καθηγητή.

 

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012