Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

Μεταπτυχιακοί φοιτητές της Σχολής ΑΡΜΗΧ στην έδρα της UNESCO στο Παρίσι

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών (ΑΡΜΗΧ) του Πολυτεχνείου Κρήτης πραγματοποιήθηκε από 3 έως 6 Δεκεμβρίου 2022 εκπαιδευτική επίσκεψη στο Παρίσι. Ως μέλος του δικτύου UNITWIN-UNESCO Culture, Tourism, Development, το εν λόγω ΠΜΣ περιλαμβάνει σχετικό υποχρεωτικό μάθημα και επίσκεψη σε μνημείο ή ιστορικό σύνολο του καταλόγου της Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

Συμμετείχαν 15 φοιτητές και φοιτήτριες συνοδευόμενοι από τη Διευθύντρια του ΠΜΣ Καθ. Αμαλία Κωτσάκη και τον Επίκ. Καθ. Κλήμη Ασλανίδη.

Η επίσκεψη περιέλαβε μεγάλο αριθμό σημαντικών μνημείων και τοπόσημων της πόλης του Παρισιού, δίδοντας έμφαση στην αποκατάσταση και στην προστασία τους (Notre Dame, Saint Chapelle, Samaritaine, Mixité Morland, Pavillion Suisse και du Brezil στη CIUP, κλπ), καθώς και μουσεία (Cité de l' Architecture et du Parimoine, Musée du Quai Branly, Pavillion de l' Arsenal, κλπ).

Eπίσης, πραγματοποιήθηκε επίσημη επίσκεψη στα Κεντρικά Γραφεία της UNESCO, ξενάγηση στο κτήριο και συζήτηση με τον Αναπληρωτή Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Unesco κ. Νίκο Στεργιούλα.

Τέλος, οι μεταπτυχιακοί φοιτητές και φοιτήτριες της Σχολής ΑΡΜΗΧ παρακολούθησαν τη στρογγυλή τράπεζα του ετήσιου συνεδρίου του δικτύου UNITWIN-UNESCO που αφορούσε στη διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς σε σχέση με τους φυσικούς πόρους.

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012