Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

Παρουσίαση του έργου του φωτογράφου Γιώργη Γερόλυμπου από την Φωτοσκίαση και τη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων

Η  φωτογραφική ομάδα του Πολυτεχνείου Κρήτης "Φωτοσκίαση", στα πλαίσια των παράλληλων εκδηλώσεων της έκθεσης φωτογραφίας «Διασταυρώσεις», έχει τη τιμή να προσκαλέσει το φωτογράφο Γιώργη Γερόλυμπο για να παρουσιάσει το έργο του, το Σάββατο 20 Ιουνίου 2015, στην Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων και ώρα 20:30. Ο Γιώργης Γερόλυμπος μέσα από μια διαδικασία αντιπαράθεσης της επαγγελματικής (αρχιτεκτονική φωτογραφία) και προσωπικής του δουλειάς, θα παρουσιάσει σταδιακά τις διαφορετικές φωτογραφικές του εργασίες από το 1995 μέχρι σήμερα. 

Γιώργης Γερόλυμπος, Φωτογράφος

Γεννήθηκε στο Παρίσι το 1973. Σπούδασε Φωτογραφία στην Αθήνα και το Παρίσι, και Αρχιτεκτονική στη Θεσσαλονίκη. Συνέχισε Μεταπτυχιακές σπουδές στο Κολλέγιο Γκολσμίθς του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (1998) και απέκτησε διδακτορικό τίτλο στις Τέχνες και το Design από το Πανεπιστήμιο του Ντέρμπυ (2007) στη Μεγάλη Βρετανία. Στα σημαντικότερα project που έχει ολοκληρώσει επιτυχώς τα τελευταία χρόνια συγκαταλέγονται η φωτογράφιση των πόλεων και των τοπίων των Ηνωμένων Πολιτειών το 2008 με υποτροφία από το Ίδρυμα Fulbright, η φωτογράφιση της Εγνατίας Οδού, στο πλήρες σύνολο του άξονά της, ενώ έχει αναλάβει τη φωτογραφική τεκμηρίωση της ανέγερσης του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), που περιλαμβάνει την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, την Εθνική Λυρική Σκηνή και το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος. Έχει επιμεληθεί φωτογραφικά ένα σημαντικό αριθμό βιβλίων αρχιτεκτονικής και τέχνης, ενώ από το 2008 έως το 2011 δίδαξε Φωτογραφία στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων-Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Φωτοσκίαση, Φωτογραφική Ομάδα Πολυτεχνείου Κρήτης

Η Φωτοσκίαση λειτουργεί από το 1995, δίνοντας τη δυνατότητα σε οποιοδήποτε ενδιαφερόμενο να πειραματιστεί και να εκφραστεί μέσω της τέχνης της Φωτογραφίας. Δεν απευθύνεται μόνο σε φοιτητές, αλλά είναι ανοικτή σε όλους, με αποτέλεσμα τα μέλη της να καλύπτουν ένα ευρύ κοινωνικό και ηλικιακό φάσμα. Η ομάδα πραγματοποιεί εκπαιδευτικού τύπου συναντήσεις, τόσο για τεχνικά θέματα της φωτογραφίας όσο και για θεωρητικά. Τα μαθήματα γίνονται από μέλη της ομάδας καθώς και από επαγγελματίες φωτογράφους που ενισχύουν τις προσπάθειες της ομάδας. Πέρα από τα μαθήματα, η Φωτοσκίαση έχει διοργανώσει τα τελευταία χρόνια πέντε μεγάλες εκθέσεις καθώς και αριθμό μικρότερων. Επιπλέον μέλη της ομάδας έχουν συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεων άλλων φορέων τόσο στα Χανιά όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012