Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

Αγκάθι η γραφειοκρατία για σύνδεση των ΑΕΙ με την οικονομία

www.goodnet.gr, 19.05.2013

Η γραφειοκρατία, η έλλειψη κεφαλαίων, αλλά και η απουσία κατάλληλης επιχειρηματικής κουλτούρας αποτελούν, σύμφωνα με ακαδημαϊκούς, μερικά από τα σημαντικότερα εμπόδια για τη σύνδεση των νέων τεχνολογιών και της καινοτομίας που παράγονται στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα με την οικονομία. Παράλληλα, όπως υπογραμμίζουν, κρίνεται αναγκαία η εναρμόνιση της παραγόμενης γνώσης με τις πραγματικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών προκειμένου να ενισχυθεί η ανάπτυξη.

Τα παραπάνω επισημάνθηκαν, μεταξύ άλλων, σε εκδήλωση, με θέμα 'Η έρευνα και η τεχνολογία - παράγοντες τοπικής ανάπτυξης', που διοργάνωσε σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας - Τμήμα Δυτικής Κρήτης, στο Πνευματικό Κέντρο.   
 
Ο πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης, Βασίλης Διγαλάκης, επεσήμανε τον καθοριστικό ρόλο των νέων τεχνολογιών στην ενίσχυση των παραδοσιακών τομέων της οικονομίας, αλλά και στη δημιουργία νέων επιχειρηματικών δράσεων που ειδικότερα για την Κρήτη θα μπορούσε να αφορούν στο περιβάλλον, τη γεωργία, τον πολιτισμό καθώς και τις τεχνολογίες της πληροφορικής και των επικοινωνιών.

Για το ίδιο θέμα ο πρόεδρος του Συμβουλίου του Πολυτεχνείου Κρήτης, Διονύσης Τσιχριτζής, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι υπάρχουν πολλές καινοτόμες ιδέες, αλλά, όταν φτάνουν στο στάδιο της εφαρμογής, 'παγώνουν', ενώ, όταν είναι εφαρμόσιμες, είναι δύσκολο να δημιουργηθεί μία εταιρεία και να βρει τις αγορές, ώστε να πουλήσει το προϊόν. «Δεν υπάρχει μαγικός τρόπος για να ξεπεραστούν αυτά τα εμπόδια.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.goodnet.gr

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012