Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

Διάκριση στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό Xilinx Open Hardware 2018

Ο προπτυχιακός φοιτητής της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Νικόλαος Κυπαρισσάς συμμετείχε υπό την καθοδήγηση του Καθηγητή Απόστολου Δόλλα στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό Open Hardware 2018, που διοργανώνει κάθε χρόνο η εταιρία Xilinx, και προκρίθηκε στον τελικό γύρο (φιναλίστ), διάκριση που εμφανίζεται στην επίσημη ιστοσελίδα του διαγωνισμού.

Η εργασία με τίτλο “A Parallel Framework for Simulating Cellular Automata on FPGA Logic" ήταν μία εκ των πέντε που προκρίθηκαν στον τελικό γύρο του διαγωνισμού στην κατηγορία προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών, όπου δόθηκαν δύο βραβεία. Στο διαγωνισμό έλαβαν μέρος περίπου εκατό ομάδες προπτυχιακών, μεταπτυχιακών και διδακτορικών φοιτητών από όλη την Ευρώπη.

Η κύρια συνεισφορά της εργασίας είναι ότι χρησιμοποιώντας τεχνολογία αναδιατασσόμενης λογικής (FPGA) μπορούν να προσομοιωθούν μεγάλα κυψελωτά αυτόματα, με κανόνες μεγέθους έως 21Χ21 (ενώ συνήθως είναι 3Χ3 ή 5Χ5), σε μεγάλα πλέγματα, με πολύ ρεαλιστικά αποτελέσματα σε μοντελοποίηση φυσικών διεργασιών, και περίπου 40-50 φορές πιο γρήγορα από ένα πολυπύρηνο επεξεργαστή, ανάλογα με την εφαρμογή. Η εικόνα είναι από μία προσομοίωση όπου άτομα κατά την διάρκεια της προσομοίωσης έλκονται και σχηματίζουν μόρια.

Οι εργασίες που προκρίθηκαν στον τελικό γύρο του διαγωνισμού.

Ένα σύντομο Video με παρουσίαση της συμμετοχής του Πολυτεχνείου Κρήτης.

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012