Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

Διάκριση στο έργο Mapping Parametric Project για το «έξυπνο» δωμάτιο ξενοδοχείου 

Το έργο Mapping Parametric Project διακρίθηκε στην ανοιχτή πρόσκληση υποβολής προτάσεων για τον σχεδιασμό και την κατασκευή πρότυπου τμήματος DIGI «έξυπνου» ξενοδοχείου που διοργάνωσε το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας σε συνεργασία με το Ελληνικό Τμήμα της UIA και το Διεθνές Πρόγραμμα Εργασίας «Αρχιτεκτονική & Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας UIA–ARES WP Intl.», στο πλαίσιο της 5ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού «Athens International Tourism Expo». 

Το έργο Mapping Parametric Project αφορά ένα δωμάτιο που, χάρη στις νέες τεχνολογίες, «αντιλαμβάνεται τις ανάγκες και τις επιθυμίες του χρήστη και μεταβάλλει τα δομικά του στοιχεία για να προσαρμοστεί σε αυτές». Η ιδέα και η υλοποίησή του έργου προέκυψε στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών, με τίτλο «Τουρισμός, πολιτισμός, μεσογειακός χώρος: σύγχρονες σχεδιαστικές προσεγγίσεις» στη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης και συγκεκριμένα μέσα από το μάθημα «Διαδραστικοί χώροι και τουριστική εμπειρία» με υπεύθυνο καθηγητή τον Κωσταντίνο-Αλκέτα Ουγγρίνη.

Ομάδα μεταπτυχιακών φοιτητών: Ουρανία Ανδρεοπούλου, Θωμάς Γιατζίδης, Σοφία Μαυρουδή, Μαγδαληνή Ντούρα, Λευτέρης Παλιεράκης, Βασιλική Πετρουλάκη, Γιάννης Ρουσογιαννάκης, Γιώργος Χατζηδάκης, Αγγελική Χριστάκη.

Ομάδα ερευνητών εργαστηρίου Μεταβαλλόμενων Ευφυών Περιβαλλόντων: Σωτήρης Ντζούφας, Άκης Γεωργακόπουλος, Μάριος Χριστουλάκης, Ιάσωνας Πατεράκης, Στράτος Γεωργουλάκης.

Διαβάστε σχετικό άρθρο στο Hania.news, 10.12.2018

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012