Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

Education Leaders Awards | Gold βραβείο για το καινοτόμο εργαστήριο Maker Space του δήμου Αθηναίων

Με ευρεία συμμετοχή και περισσότερους από 250 εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας από κάθε βαθμίδα της εκπαίδευσης και από κάθε γωνιά της Ελλάδας, ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 17 Μαΐου στο συνεδριακό κέντρο Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής τα Education Leaders Awards 2019 powered by RDC Informatics. Στην τελετή απονομής ανακοινώθηκαν οι νικητές των βραβείων με σκοπό να αναδειχθούν και να επιβραβευθούν οι βέλτιστες πρακτικές στον χώρο της Εκπαίδευσης.

Τα Education Leaders Awards βράβευσαν το Kαινοτόμο εργαστήριο Maker Space του δήμου Αθηναίων με το GOLD βραβείο στην κατηγορία «Καινοτομία στη Διδασκαλία», για τα καινοτόμα προγράμματά του στο πεδίο της εκπαίδευσης και της δια βίου μάθησης.

Το Maker Space είναι ένα σύγχρονο εργαστήριο εξοπλισμένο με μηχανήματα και ψηφιακά εργαλεία σχεδιασμού, εκτύπωσης και κατασκευής (laser-cutter, 3d printer, CNC router) που λειτουργεί σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης. Αποτελεί την πρώτη ανοιχτή δομή αυτού του είδους στην Ελλάδα με δράσεις, που βασίζονται στην do-it-yourself/do-it-together προσέγγιση, και υποστηρίζουν τη συνέργεια εκπαίδευσης και τεχνολογίας πέρα από την οθόνη του υπολογιστή.

Το Maker Space εντάσσεται στο πρόγραμμα “Έτσι Μαθαίνω Καλύτερα” του δήμου Αθηναίων, που έχει σχεδιαστεί και υλοποιείται από το Εργαστήριο Μεταβαλλόμενων Ευφυών Περιβαλλόντων του Πολυτεχνείου Κρήτης (TUC TIE Lab), με τον συντονισμό του Athens Partnership και με αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος/Stavros Niarchos Foundation χάρη στην αποκλειστική δωρεά του οποίου ξεκίνησε αυτή η συνέργεια.

 

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012