Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

Ημερίδα "Global Healthcare Innovations" - Καινοτομία στις Τεχνολογίες της Υγείας

Με μεγάλη προσέλευση φοιτητών, διδακτικού, ερευνητικού και εργαστηριακού προσωπικού του Πολυτεχνείου Κρήτης, αλλά και κοινού από τον χώρο της Ιατρικής, πραγματοποιήθηκε στις 18 Ιουνίου 2019 στο Πολυτεχνείο Κρήτης, η ημερίδα με τίτλο 'Global Healthcare Innovations' σε θέματα Καινοτομίας σε Τεχνολογίες της Υγείας. Η ημερίδα διοργανώθηκε από την Πρυτανεία του Πολυτεχνείου Κρήτης, το Εργαστήριο Ψηφιακής Επεξεργασίας Σηµάτων και Εικόνας, με Διευθυντή τον Καθηγητή και Αντιπρύτανη Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης, Μιχαήλ Ζερβάκη, σε συνεργασία με τον Καθηγητή Metin Akay (Department of Biomedical Engineering, Cullen College of Engineering, University of Houston). Στόχο της ημερίδας αποτέλεσε η παρουσίαση των ραγδαίων εξελίξεων στον χώρο της Υγείας από τους πρωταγωνιστές της τεχνολογίας.

Στην ημερίδα έδωσαν ομιλίες 11 επιστήμονες διεθνούς κύρους, από τον Ακαδημαϊκό χώρο και τη Βιομηχανία, με κεντρικούς ομιλητές τους, Roderic I. Pettigrew, Chief Executive Officer (CEO) του Engineering Health (EnHealth) και Executive Dean του προγράμματος Engineering Medicine (EnMed) του Πανεπιστημίου Texas A&M (ΗΠΑ) και Ted Berger, Καθηγητή Βιοϊατρικής Μηχανικής, κάτοχο της έδρας "Τhe David Packard Chair of Engineering" και διευθυντή του ερευνητικού κέντρου Center for Neural Engineering στη Σχολή USC Viterbi School of Engineering, University of South California (ΗΠΑ).

Οι ομιλίες που ακολούθησαν, αφορούσαν θεματικές σε τεχνολογίες «εγκεφάλου», «μεγάλων δεδομένων» και «νανο-τεχνολογίας», καθώς και εφαρμογές σε γενικότερα θέματα υγείας και περιβάλλοντος. Αναλυτικά:

Στη Θεματική με τίτλο 'Advanced Technologies for BRAIN and Health Monitoring', δόθηκαν ομιλίες από τους:


Στη Θεματική με τίτλο 'Data Science and Health Informatics', δόθηκαν ομιλίες από τους:


Στη Θεματική με τίτλο 'Micro and Nanotechnology in Medicine' δόθηκαν ομιλίες από τους:


Ακολούθησε συζήτηση με θέμα την ενσωμάτωση της Έρευνας στην Εκπαίδευση.

Παρακολουθήστε τις ομιλίες της Ημερίδας "Global Healthcare Innovations" στο κανάλι της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. 

Η ανακοίνωση της εκδήλωσης

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012