Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος Ακαδημαϊκό Έτος 2022 - 2023: Διιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών "Ευφυή Συστήματα"

Σε συνεργασία με το Τμήμα Στρατιωτικών Επιστημών της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων διοργανώνεται το Διιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Ευφυή Συστήματα – Master of Science in Intelligent Systems, σε μια από τις ακόλουθες ειδικεύσεις, η οποία θα αναγράφεται στο δίπλωμα:

  1. Μη στελεχωμένα συστήματα (Unmanned systems) και
  2. Ευφυή Πληροφοριακά Συστήματα (Intelligent Information Systems)

Η εκτενής παρουσίαση του προγράμματος αναφέρει ότι στο Δ.Π.Μ.Σ. γίνονται δεκτοί απόφοιτοι όλων των Ελληνικών Στρατιωτικών Σχολών και Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Σ.Ε.Ι.), απόφοιτοι των αντιστοίχων και ισοδύναμων Στρατιωτικών Σχολών της αλλοδαπής, διπλωματούχοι των Τμημάτων Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης, Μηχανολόγων Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Ηλεκτρονικών Μηχανικών, Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Χημικών Μηχανικών, Μηχανικών Μεταλλείων-Μεταλλουργών, Πολιτικών Μηχανικών, Τοπογράφων Μηχανικών, Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Ναυπηγών Μηχανικών, Μαθηματικών, Πληροφορικής, Φυσικής, Χημείας, Γεωλογίας, Γεωπονίας, Οικονομικών Επιστημών, Διοίκησης Επιχειρήσεων, Ιατρικών και Βιολογικών Επιστημών των Ελληνικών Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΕΙ), των αντιστοίχων και ισοδύναμων Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της αλλοδαπής, καθώς και απόφοιτοι Ελληνικών Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΤΕΙ) της ημεδαπής και αναγνωρισμένων ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής.

Η ελάχιστη χρονική διάρκεια για την απονομή του Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών είναι τρία (3)ακαδημαϊκά εξάμηνα, για τους φοιτητές πλήρους φοίτησης και πέντε (5)ακαδημαϊκά εξάμηνα για τους φοιτητές μερικής φοίτησης.

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ

 • Έντυπη αίτηση, σε ειδικό έντυπο (όπως στο Παράρτημα Α’) που θα διατίθεται από την ιστοσελίδα των Δ.Π.Μ.Σ. (www.sse-tuc.edu.gr). Στην αίτηση θα πρέπει να προσδιορίζεται η σειρά προτίμησης εισαγωγής στα Δ.Π.Μ.Σ.

• Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα.

• Επίσημο αντίγραφο διπλώματος ή πτυχίου (εκτός τελειόφοιτων). Εάν το πτυχίο έχει αποκτηθεί στην αλλοδαπή θα πρέπει να συνοδεύεται και από την επίσημη αναγνώριση του Δ.O.Α.Τ.Α.Π.  Σε περίπτωση αδυναμίας προσκόμισης της επίσημης αναγνώρισης από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. κατά την υποβολή της αίτησης, με βάση το άρθρο 34, §7. του Ν. 4485/4-8-2017, δεν απονέμεται Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών σε φοιτητή του οποίου ο τίτλος σπουδών πρώτου κύκλου από ίδρυμα της αλλοδαπής δεν έχει αναγνωριστεί από τον Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.).

• Επικυρωμένο πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας. Για τους τελειόφοιτους θα πρέπει να αναφέρονται ρητώς από τη Γραμματεία της Σχολής/Τμήματος: α) τα μαθήματα που υπολείπονται για τη λήψη πτυχίου, β) ο προσωρινός βαθμός πτυχίου με βάση τα μαθήματα που έχουν ήδη κατοχυρώσει και γ) ο συντελεστής βαρύτητας της διπλωματικής εργασίας στον τελικό βαθμό (εφόσον προβλέπεται η εκπόνηση διπλωματικής εργασίας). 

• Βεβαιώσεις επαγγελματικής εμπειρίας.

• Αντίγραφα επιστημονικών δημοσιεύσεων, λοιποί τίτλοι σπουδών πλην του πρώτου πτυχίου, πιστοποιητικά συμμετοχής σε ερευνητικά προγράμματα και υποτροφίες/διακρίσεις (υποτροφίες ΙΚΥ, βραβεία αριστείας, βραβεύσεις από επιστημονικούς φορείς, κλπ.) (εάν υπάρχουν).

• Δύο τουλάχιστον συστατικές επιστολές, κατά προτίμηση από μέλη ΔΕΠ 

• Αποδεικτικό Β2 καλής γνώσης της αγγλικής γλώσσας ή/και άλλων γλωσσών (άρθρο 1 ΠΔ. 146/2007). Σε περίπτωση μη προσκόμισης αποδεικτικού, η αξιολόγηση της επάρκειας γλωσσομάθειας θα γίνεται μέσω διαδικασίας που θα καθορίζει η Ε.Δ.Ε.

• Οι αλλοδαποί υποψήφιοι πρέπει να πιστοποιούν την ελληνομάθειά τους με την κατάθεση των οριζομένων από το νόμο Πιστοποιητικών Επάρκειας και Βεβαίωσης Ελληνομάθειας. 

•Φωτοτυπία της ταυτότητας ή του διαβατηρίου.

•Μία Φωτογραφία (στην αίτηση).

ΤΕΛΗ ΦΟΙΤΗΣΗΣ:

Τα τέλη φοίτησης ορίζονται ανά έτος εισαγωγής από την Ε.Δ.Ε. και ανέρχονται σε 3000 €, για φοιτητές προερχόμενους από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε 6000 €, για φοιτητές προερχόμενους από χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και η καταβολή τους γίνεται ως εξής:

•Φοιτητές πλήρους φοίτησης: σε τρεις (3) δόσεις (40%, 40% & 20%) πριν την έναρξη κάθε ακαδημαϊκού εξαμήνου, και

•Φοιτητές μερικής φοίτησης: σε πέντε (5) δόσεις (20%, 20%, 20%, 20%, 20%) πριν την έναρξη κάθε ακαδημαϊκού εξαμήνου.

Οι ενδιαφερόμενοι για την εισαγωγή σε κάθε ένα από τα Δ.Π.Μ.Σ καλούνται να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση τους και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μέσω της διαδικτυακής πύλης https://e-graduate.tuc.gr/jMScApplication

Η καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των αιτήσεων είναι η ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην ιστοσελίδα των Δ.Π.Μ.Σ. www.sse-tuc.edu.gr , είτε στη γραμματεία των Δ.Π.Μ.Σ. στη Σ.Σ.Ε., στο τηλέφωνο +30 210 8904256 είτε στην  κα. Λουκία Παπαδάκη στη γραμματεία Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων του ΜΠΔ τηλ. +30 2821 37161, email: lpapadaki@isc.tuc.gr

 

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012