Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Φεστιβάλ Γης 2022

Μετά από δύο χρόνια αποχής λόγω της πανδημίας COVID-19,  το Φεστιβάλ Γης διεξήχθη στην δυτική τάφρο Χανίων (δείτε εδώ για περισσότερες λεπτομέρειες) στο διάστημα 20-24 Ιουλίου 2022 από τις 19:30 – 23:30, με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, του ΕΒΕΧ και όλων των Δήμων της Π.Ε Χανίων. Μέσα από τα περίπτερα επιχειρήσεων, αγροτικών και όχι μόνο παραγωγών, Δήμων, Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων και λοιπών φορέων, και με ένα πρόγραμμα με ενημερωτικές συζητήσεις και παρουσιάσεις, καθώς και ποικίλες πολιτιστικές δράσεις και δρώμενα για μικρούς και μεγάλους, προβλήθηκε ο  παραγωγικός, φυσικός και πολιτιστικός  μας πλούτος.

Το Πολυτεχνείο Κρήτης δήλωσε παρόν με την συμμετοχή τριών ερευνητικά ενεργών εργαστηρίων (DISPLAYΚαθηγητής Μιχαήλ Ζερβάκης, SENSELABΚαθηγητής Παναγιώτης Παρτσινέβελος, και COMECOΚαθηγητής Γεώργιος Σταυρουλάκης).

Στα δύο περίπτερα που φιλοξένησαν τα εργαστήρια του Πολυτεχνείου Κρήτης, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τελευταίας τεχνολογίας μη επανδρωμένα συστήματα χαρτογράφησης της γήινης επιφάνειας, εναέριας επιτήρησης χώρου με εφαρμογές στην γεωργία, αλιεία και ανοικτά πεδία. Τα εν λόγω εκθέματα έχουν αποσπάσει παγκόσμιες πρωτιές σε διαγωνισμούς, όπως το Copernicus masters 2015, EU Satellite Navication Competition 2016, κ.α..

 

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012