Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

Αντιδράσεις για τους εισακτέους στο Πολυτεχνείο Κρήτης από τη Σύγκλητο του Ιδρύματος

Χανιώτικα Νέα, 13.06.2013

Η αύξηση κατά 24% του αριθμού των εισακτέων στο Πολυτεχνείο Κρήτης έρχεται να 'βυθίσει' το Ιδρυμα καθώς δεν διαθέτει τον ανάλογο αριθμό μελών Δ.Ε.Π. και προσωπικού ώστε να μπορεί να υποστηρίξει το σύνολο των φοιτητών.
Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα από χθεσινή ανακοίνωση του Πολυτεχνείου Κρήτης το οποίο τονίζει την ανάγκη να προχωρήσουν οι εκκρεμείς διορισμοί μελών Δ.Ε.Π. και εργαστηριακού - τεχνικού προσωπικού.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται χαρακτηριστικά:"Η Σύγκλητος του Πολυτεχνείου Κρήτης στην υπ' αριθμ. 355/22-4-2013 συνεδρίασή της επεσήμανε ότι το Ιδρυμα, με βάση τις εργαστηριακές υποδομές, τον αριθμό μελών Δ.Ε.Π. και τη χρηματοδότηση, δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει στον αριθμό φοιτητών τον οποίο δέχθηκε το Ακαδημαϊκό Ετος 2012 - 2013. Η κατάσταση γνωστοποιήθηκε στην ηγεσία του Υπουργείου από τη Διοίκηση του Ιδρύματος στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο και σε επιστολή της Πρυτανείας προς το Υπουργείο αμέσως μετά.Παρά τις κινήσεις αυτές, η ανακοίνωση του αριθμού των εισακτέων για το Ακαδημαϊκό Ετος 2013 - 2014 έρχεται να βυθίσει το Ιδρυμα, επιφέροντας μια αύξηση 24% στον αριθμό των εισακτέων, μεγαλύτερη από κάθε άλλο ανώτατο εκπαιδευτικό Ιδρυμα".Στη συνέχεια της ανακοίνωσης τονίζεται: "Η αύξηση αυτή δεν βασίζεται σε κανένα ορθολογικό κριτήριο. Συγκριτικά, οι αντίστοιχες σχολές του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου δέχονται συγκρίσιμο αριθμό εισακτέων τη στιγμή που έχουν τριπλάσιο αριθμό μελών Διδακτικού & Ερευνητικού Προσωπικού από το Πολυτεχνείο Κρήτης. Όπως φαίνεται και αναλυτικά στον πίνακα, η αναλογία εισακτέων φοιτητών προς μέλη Δ.Ε.Π. είναι τρεις φορές χειρότερη στο Πολυτεχνείο Κρήτης από ό,τι στο Ε.Μ.Π.".Καταλήγοντας, το Πολυτεχνείο Κρήτης επισημαίνει:"Βρισκόμαστε προ ενός τετελεσμένου που με τις παρούσες συνθήκες είναι δύσκολο έως αδύνατο να αντιμετωπίσουμε. Εφόσον η ηγεσία του υπουργείου δεν μπορεί να ανακαλέσει αυτή την απόφαση, θα πρέπει:• Να προβεί στις κατανομές των θέσεων βοηθητικού διδακτικού προσωπικού και των επιχορηγήσεων με κριτήρια που θα εξομαλύνουν αυτές τις ανισότητες. • Να προχωρήσουν άμεσα οι εκκρεμείς διορισμοί μελών Δ.Ε.Π. και εργαστηριακού - τεχνικού προσωπικού καθώς και οι προκηρύξεις κενών θέσεων Δ.Ε.Π. που προήλθαν λόγω συνταξιοδότησης ή παραίτησης".

Δείτε το άρθρο όπως δημοσιεύθηκε στα Χανιώτικα Νέα.

 

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012