Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

Το Πολυτεχνείο Κρήτης συμμετέχει στο Human Brain Project

Ο Καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης Μίνως Γαροφαλάκης και το εργαστήριο Τεχνολογίας Συστημάτων Λογισμικού και Δικτυακών Εφαρμογών θα συμμετάσχουν ως partners στο Human Brain Project.

Το όραμα του Human Brain Project (http://www.humanbrainproject.eu/vision.html) είναι η κατανόηση του ανθρώπινου εγκεφάλου και των ασθενειών του, η δημιουργία νέων θεραπειών και η ανάπτυξη νέων επαναστατικών τεχνολογιών στους υπολογιστές. Η ομάδα του κ. Γαροφαλάκη θα ηγηθεί στο κομμάτι του Big Data Analytics για δεδομένα του ανθρώπινου εγκεφάλου.

Το Human Brain Project είναι ένα από τα δύο European Flagship Programs. Τα ερευνητικά αυτά προγράμματα έχουν διάρκεια 10 ετών με συνολική χρηματοδότηση περίπου 1 δισ. ευρώ το καθένα, και έχουν ως στόχο να υποστηρίξουν έρευνα με όραμα και στοχευμένη αποστολή που θα οδηγήσει σε σημαντικές ανακαλύψεις στον τομέα της πληροφορικής.

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012