Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

Ανάγκη προστασίας παραδοσιακών οικισμών για την πόλη των Χανίων

Χανιώτικα Νέα, 14.10.2013

Η προστασία και η ανάδειξη των παραδοσιακών οικισμών των Χανίων και της υπόλοιπης Κρήτης απασχόλησε την ημερίδα που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού και το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς στο Κ.Α.Μ..
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Πολυτεχνείου Κρήτης, την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – Κ.Α.Μ., το Τ.Ε.Ε.,το ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ – Τμήμα Χανίων.
Όπως ανέφερε η αναπληρώτρια καθηγήτρια στη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης, μέλος του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς της Ελληνικής Εταιρίας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού κα Φανή Μαλλούχου «η σύγχρονη αρχιτεκτονική δημιουργία σε ένα παραδοσιακό ιστορικό περιβάλλον είναι πολύ πιο δύσκολη από το να συνθέσεις ex nuovo σε ένα ουδέτερο παρθένο έδαφος. Διότι η σύγχρονη αρχιτεκτονική δημιουργία πρέπει να ενταχθεί μέσα στο ιστορικό σύνολο λαμβάνοντας υπόψην τον όγκο, την κλίμακα, τη διάρθρωση, τα υλικά, ακόμη και τις μορφές».

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στα Χανιώτικα Νέα: http://www.haniotika-nea.gr/anagkh-prostasias-paradosiakon-oikismon/#ixzz2jf0pMxiz

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012