Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

Πρωτοποριακό πείραμα στον Αποκόρωνα: Ντομάτα από κομπόστ

Άρθρο σχετικά με τα αποτελέσματα πειράματος από ερευνητική ομάδα του Πολυτεχνείου Κρήτης

Χανιώτικα Νέα, 07.11.2012:

Ενα πρωτοποριακό πείραμα, που υλοποιήθηκε στη λεκάνη απορροής του ποταμού Κοιλιάρη στον Αποκόρωνα Χανίων, απέδειξε ότι η εναλλακτική λίπανση με κομπόστ και κοπριά μπορεί να αυξήσει την παραγωγή ντομάτας κατά 18% διατηρώντας, ταυτόχρονα, τη δομή και τη γονιμότητα του εδάφους.

Το πείραμα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος SOILTREC (Μετασχηματισμοί του Εδάφους σε Ευρωπαϊκές Λεκάνες Απορροής - www.soiltrec.eu).

Στην ερευνητική ομάδα συμμετείχαν οι καθηγητές του Πολυτεχνείου Κρήτης Νικόλαος Παρανυχιανάκης και Νικόλαος Νικολαΐδης, ο διδακτορικός φοιτητής Μανώλης Κοτρωνάκης, ο κ. Μανώλης Κοκάκης και ο κ. Παντελής Καραγιαννάκης. Οι αναλύσεις έγιναν στο Εργαστήριο Υδρογεωχημικής Μηχανικής και Αποκατάστασης Εδαφών του Πολυτεχνείου Κρήτης και συμμετείχαν η Lilly Saru και η Στέλλα Βουτσαδάκη, χημικοί του Εργαστηρίου. Επιπλέον, η συνεργάτιδα του εργαστηρίου πολιτικός επιστήμονας, Δρ. Λήδα Δημητροπούλου, η οποία έκανε έρευνα στην περιοχή, διαπίστωσε πως οι αγρότες αντιμετωπίζουν με θετικό τρόπο το πείραμα αυτό. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο.

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012