Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

Επιστημονικές Επισκέψεις στα Μαθήματα Γερμανικών του Γλωσσικού Κέντρου

Ο Alexander Roggenkamp

Η Αγάπη Δαβράδου

Η Cornelia Böhm

Το Γλωσσικό Κέντρο του Πολυτεχνείου Κρήτης διοργάνωσε κατά το χειμερινό εξάμηνο του ακ. έτους 2022-2023 μια σειρά απο εργαστήρια και διαλέξεις με προσκεκλημένους ομιλητές τον Alexander Roggenkamp, πρώην διευθυντή του Ενημερωτικού Κέντρου της Γερμανικής Υπηρεσίας Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών (DAAD) Ελλάδος, την Αγάπη Δαβράδου, απόφοιτο του Πολυτεχνείου Κρήτης και υπότροφο της DAAD, και την Cornelia Böhm, καθηγήτρια Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου της Βόννης και λέκτορα της DAAD.

Ο Alexander Roggenkamp ήταν καλεσμένος στο Γλωσσικό Κέντρο την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022 για ένα Βιωματικό Εργαστήριο Ρητορικής στο πλαίσιο του μαθήματος Γερμανικής Γλώσσας, με την ευγενική υποστήριξη της Γερμανικής Πρεσβείας Αθηνών. Με έναν διδακτικά καινοτόμο τρόπο, οι συμμετέχοντες φοιτητές διδάχτηκαν αρχές και τεχνικές σχετικά με τη φωνή, την κίνηση και την στάση του παρουσιαστή. Τους δόθηκε η ευκαιρία να πειραματιστούν, συμμετέχοντας σε εξατομικευμένες ασκήσεις, οι οποίες εστίαζαν κάθε φορά σε διαφορετικό αντικείμενο, αλλά και στις τεχνικές ιδιαιτερότητες του καθενός, συσχετίζοντας πάντα το περιεχόμενο με την ακαδημαϊκή τους καθημερινότητα.

Η Αγάπη Δαβράδου, απόφοιτος του Πολυτεχνείου Κρήτης, αλλά και υπότροφος της DAAD, βρέθηκε στο Γλωσσικό Κέντρο την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022 με την ευγενική υποστήριξη και πάλι της Γερμανικής Πρεσβείας Αθηνών. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μίλησε για τις εμπειρίες που απέκτησε στη Γερμανία, μέσω της υποτροφίας γλώσσας και της πρακτικής άσκησης, καθώς και για τη διαδικασία αναζήτησης της θέσης αυτής.

Η Καθηγήτρια Cornelia Böhm ήταν καλεσμένη στα τμήματα Γερμανικής Γλώσσας του Γλωσσικού Κέντρου την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου και την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022. Μοιράστηκε με τους φοιτητές του μαθήματος της Γερμανικής Γλώσσας την εμπειρία της από το Πανεπιστήμιο της Βόννης και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, όπου διδάσκει.

Βιογραφικά Επισκεπτών

O Alexander Roggenkamp σπούδασε Ιστορία, Πολιτικές Επιστήμες και Αγγλική Φιλολογία στα Πανεπιστήμια Westfälische Wilhelms-Universität Münster και Κύπρου, ενώ έχει κάνει και σπουδές Ρητορικής στα Πανεπιστήμια Ruhr-Universität Bochum και Westfälische Wilhelms-Universität Münster. Από το 2011 έως το 2017 ήταν διευθυντής της DAAD. Σήμερα είναι ακαδημαϊκός σύμβουλος στα Εκπαιδευτήρια Ελληνογερμανική Αγωγή.

Η Αγάπη Δαβράδου ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης τον Ιούλιο 2018. Κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών της σπουδών παρακολούθησε ως υπότροφος της DAAD εντατικά μαθήματα Γερμανικής Γλώσσας και ορολογίας μηχανικών στο Institut für Internationale Kommunikation e.V. του Βερολίνου. Το 2015 πραγματοποίησε εξάμηνη πρακτική άσκηση στην Mercedes-Benz στο Rastatt της Γερμανίας. Τον Ιανουάριο του 2021 έλαβε το μεταπτυχιακό της δίπλωμα με τίτλο «Προηγμένα συστήματα πληροφορικής – Ανάπτυξη λογισμικού και τεχνητής νοημοσύνης» από το Πανεπιστήμιο Πειραιά και εκπόνησε τη μεταπτυχιακή της διατριβή στο Instituto Superior Técnico της Πορτογαλίας. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως μηχανικός μηχανικής μάθησης (machine learning engineer) για την εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης σε νομικά έγγραφα και παράλληλα συνεργάζεται ως εξωτερική ερευνήτρια με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο για την εφαρμογή αλγορίθμων βαθιάς μηχανικής μάθησης (deep learning) σε ιατρικές εικόνες.

Η Cornelia Böhm σπούδασε Γερμανική Γλώσσα και Φιλολογία, καθώς και Ιστορία στο Eberhard-Karls-Universität Tübingen και στο Ludwig-Maximilians-Universität München. Πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Ludwig-Maximilians-Universität München. Υπήρξε επί σειρά ετών λέκτορας της DAAD στα Πανεπιστήμια της Λισαβόνας και του Πόρτο, δίδαξε στο Goethe Institut του Σαντιάγο, της Μαδρίτης, του Κολόμβο και της Βόννης και στα Γλωσσικά Κέντρα του Pontificia Universidad Católica στο Σαντιάγο της Χιλής, στο Centro Interculturale Tandem στο Σαν Σεμπαστιάν της Ισπανίας. Είναι συγγραφέας διδακτικών βιβλίων (για την εκμάθηση της Γερμανικής Γλώσσας) και έχει συνεργαστεί με τους εκδοτικούς οίκους Max Hueber, Langenscheidt, Carl Hanser Verlag. Στο πλαίσιο της συνεργασίας της με την DAAD έχει διατελέσει εκπαιδεύτρια καθηγητών Γερμανικής γλώσσας με πολυετή εμπειρία στον τομέα αυτό. Από το 2011 διδάσκει στο Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Friedrich-Wilhelms-Universität Bonn και από το 2021 είναι λέκτορας της DAAD στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στο Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας.

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012