Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

Νέα δεδομένα για ανθεκτικές κατασκευές στον τομέα της Μηχανικής

Χανιώτικα Νέα, 27.05.2013

Νεότερα δεδομένα στον τομέα της Μηχανικής για σύγχρονες κατασκευές με πιο ανθεκτικά υλικά στις κλιματικές αλλαγές και τις σεισμικές δονήσεις παρουσιάστηκαν, μεταξύ άλλων, στο 10ο Διεθνές Συνέδριο Μηχανικής, το οποίο άρχισε προχθές και θα διαρκέσει μέχρι σήμερα στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου 'Porto Platanias' στον Πλατανιά και συνδιοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Θεωρητικής και Εφαρμοσμένης Μηχανικής με το Πολυτεχνείο Κρήτης.
Στο συνέδριο, την έναρξη του οποίου κήρυξε ο πρύτανης του Πολυτεχνείου, καθηγητής κ. Βασίλειος Διγαλάκης, παρουσιάστηκαν 176 εργασίες από 18 χώρες, με το 63% της συμμετοχής να είναι Ελληνες μηχανικοί - ερευνητές και 37% συμμετοχή ξένων συνέδρων με εργασίες από τη Ρωσία, την Ιταλία, τη Γερμανία και τη Ρουμανία.
Σκοπός του συνεδρίου -το οποίο πραγματοποιείται κάθε τρία χρόνια- σύμφωνα με τους συνδιοργανωτές, κ. Δημήτριο Μπέσκο, καθηγητή στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών στο Πανεπιστήμιο Πάτρας, πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Θεωρητικής και Εφαρμοσμένης Μηχανικής και κ. Γεώργιο Σταυρουλάκη, καθηγητή στο Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης Πολυτεχνείου Κρήτης, είναι να καταστήσει γνωστό στο ευρύ κοινό ότι, παρά την κρίση στη χώρα μας, η έρευνα συνεχίζεται στα ελληνικά Πανεπιστήμια και οι νέοι Ελληνες μηχανικοί είναι ανταγωνιστικοί σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, έτοιμοι να αναλάβουν σοβαρές μελέτες.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στα Χανιώτικα Νέα: http://www.haniotika-nea.gr/121935-Νέα%20δεδομένα%20για%20ανθεκτικές%20κατασκευές%20.html

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012