Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

Η γνώση βοηθάει τις σωστές αποφάσεις - επισημάνσεις Γιάννη Φίλη στο Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο

Χανιώτικα Νέα, 28.05.2013
«Σήμερα που η γνώση "τρέχει" με τρομακτική ταχύτητα, εάν θέλουμε να βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή της γνώσης, να είμαστε σύγχρονοι, θα πρέπει να παρακολουθούμε τις εξελίξεις». Αυτό επεσήμανε χθες ο πρώην πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης, Γιάννης Φίλης, ο οποίος ήταν το τιμώμενο πρόσωπο κατά την τελετή αποφοίτησης στο Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο που υλοποίησε ο Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας Δήμου Χανίων.
Η τελετή περιελάμβανε απονομή βεβαιώσεων στους συμμετέχοντες στα μαθήματα του  Β' Kύκλου του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου με τίτλο: "Η ευτυχία στην ωριμότητα", για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013 και πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στον Δήμο Χανίων.
Οπως ανέφερε ο κ. Φίλης «υπάρχει ο κανόνας των 10.000 ωρών για να αντιληφθεί κανείς ένα καλό αντικείμενο είτε αυτό είναι Επιστήμη ή Τέχνη. Ωστόσο ο δικός μου κανόνας λέει πως αν κατά μέσο όρο δεν παρακολουθείς το αντικείμενο που σε ενδιαφέρει π.χ. διαβασμα τουλάχιστον επί τρεις ώρες ημερησίως, γίνεσαι αρχαίος πολύ γρήγορα. Διότι η γνώση "τρέχει" με τρομακτική ταχύτητα και εάν θέλουμε να βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή της γνώσης, να είμαστε σύγχρονοι, θα πρέπει να παρακολουθούμε τις εξελίξεις. Και το Ανοικτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο επιτελεί έναν τέτοιο σκοπό, τον οποίο θεωρώ πολύ σημαντικό».

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στα Χανιώτικα Νέα

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012