Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

Ολοκληρώθηκε με Επιτυχία το 1ο Διεθνές EURECA-PRO Summer School

Οι συμμετέχοντες στο θερινό σχολείο

Μελετώντας σε μικρές ομάδες ...

... και παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία από 5 έως 11 Σεπτεμβρίου 2021, στο TU Bergakademie Freiberg της Γερμανίας, το 1ο Διεθνές EURECA-PRO Summer School με θέμα "Responsible Consumption and Production for Digitised Higher Education", που διοργανώθηκε από το EURECA-PRO, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο για την Υπεύθυνη Κατανάλωση και Παραγωγή.

Στο 1ο Διεθνές EURECA-PRO Summer School συμμετείχαν 20 φοιτητές και πολλοί ομιλητές από τα 7 Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια μέλη της συμμαχίας: Montanuniversitaet Leoben (Αυστρία), Freiberg University of Mining and Technology (Γερμανία), Πολυτεχνείο Κρήτης (Ελλάδα), Πανεπιστήμιο León (Ισπανία), Silesian University of Technology (Πολωνία), Πανεπιστήμιο Petrosani (Ρουμανία) και το Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών Mittweida (Γερμανία).

Από το Πολυτεχνείο Κρήτης ταξίδεψαν στο Freiburg και συμμετείχαν η προπτυχιακή φοιτήτρια Όλγα Βοσνάκη (Σχολή ΧΗΜΗΠΕΡ) και οι υποψήφιοι διδάκτορες Βασίλειος Δεληγιώργης (Σχολή ΜΗΧΟΠ) και Παναγιώτης Μάλλιος (Σχολή ΜΠΔ). Παράλληλα, ο Αντιπρύτανης Διοικητικών Υποθέσεων, Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, Αναπληρωτής Καθηγητής Μιχαήλ Γ. Λαγουδάκης πραγματοποίησε (εξ αποστάσεως) διάλεξη με θέμα “A Digitized EURECA-PRO”.

Σε δήλωση του ο κ. Μάλλιος, υποψήφιος διδάκτορας στο Πολυτεχνείο Κρήτης, ανέφερε σχετικά με την εμπειρία του τα εξής: «Το θερινό σχολείο είναι ένας επαρκής και αποτελεσματικός τρόπος βελτίωσης των ακαδημαϊκών δεξιοτήτων και γνώσεων, παρέχοντάς μου τη δυνατότητα να επικοινωνώ με ένα ακαδημαϊκό περιβάλλον και να συνεργάζομαι με πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους, γνωρίζοντας νέους πολιτισμούς και μυαλά!»

Σχετική ανακοίνωση των Πανεπιστημίων Leoben και TU Bergakademie Freiberg.

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012