Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

Δύο διαλέξεις στο πλαίσιο του ΜΠΣ της Σχολής Αριτεκτόνων Μηχανικών

Την Παρασκευή 8/5/2015, στο πλαίσιο του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης και της συνεργασίας του Ιδρύματος με  την Σχολή Αρχιτεκτόνων της Βενετίας  I.U.A.V., δίδονται δύο διαλέξεις των καθηγητών Enrico Fontanari και Mario Piana, με θεματικές την ανάπλαση και διαχείριση ιστορικών κέντρων και την αποκατάσταση μνημείων αντίστοιχα, στην αίθουσα Β1 (Καφέ Κτίρια, Πολυτεχνειούπολη). 

Ο καθηγητής Enrico Fontanari, αρχιτέκτων – πολεοδόμος έχει εργαστεί σε ομάδες και ως επικεφαλής σχεδιασμού ανάπλασης ιστορικών κέντρων 

στην Νότια Αμερική, Μέση Ανατολή και φυσικά στην Ιταλία. Τελευταία του εργασία ήταν η ανασυγκρότηση του κέντρου του Νταρ-ελ-Σαλάμ, στην Τανζανία έχοντας κερδίσει τον αντίστοιχο διεθνή διαγωνισμό του Ο.Η.Ε.

Ο καθηγητής  Mario Piana,  μετά από λαμπρή καριέρα στην αποκατάσταση μνημείων ως αρχιτέκτων στην Εφορεία Μνημείων της Αρχιτεκτονικής και του Τοπίου της Βενετίας, εκλέχτηκε καθηγητής του I.U.A.V. στον  τομέα «Κουλτούρα του Σχεδιασμού», με τελευταίο του έργο την αποκατάσταση της εκκλησίας Santa Maria dei Miracoli, στην Βενετία.

Επισυνάπτεται το πρόγραμμα των διαλέξεων.

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012