Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

Editor-in-Chief του 'Solar Energy Advances' η Διονυσία Κολοκοτσά

Ο εκδοτικός οίκος Elsevier και η International Solar Energy Society (ISES) παρουσιάζουν το 'Solar Energy Advances', ένα καινούργιο επιστημονικό περιοδικό ανοιχτής πρόσβασης. Με αρχισυντάκτρια την Καθηγήτρια Διονυσία Κολοκοτσά (Σχολή Μηχανικών Περιβάλλοντος Πολυτεχνείου Κρήτης) και μια διεθνή ομάδα συντακτών, το 'Solar Energy Advances' έρχεται να συμπληρώσει, το διεθνώς αναγνωρισμένο επίσημο περιοδικό του ISES, Solar Energy και να παρέχει στους ερευνητές μια υψηλής ποιότητας εναλλακτική, για δημοσίευση άρθρων ελεύθερης πρόσβασης.

Το 'Solar Energy Advances' έχει ένα ευρύ επιστημονικό  πεδίο και στοχεύει να παρέχει τη δυνατότητα παρουσίασης των θεμελιωδών επιστημονικών εξελίξεων σε όλες τις πτυχές της έρευνας, ανάπτυξης, εφαρμογής, μετρήσεων και πολιτικής που σχετίζονται με την ηλιακή ενέργεια.

Η κ. Κολοκοτσά δήλωσε : «Είναι μεγάλη τιμή για μένα να επιλεγώ από το International Solar Energy Society και τον εκδοτικό οίκο Elsevier ως αρχισυντάκτρια του νέου επίσημου επιστημονικού περιοδικού ανοιχτής πρόσβασης  'Solar Energy Advances' που έρχεται να συμπληρώσει το ήδη επιτυχημένο επιστημονικό περιοδικό Solar Energy του ιδίου Εκδοτικού Οίκου. Προσβλέπουμε σε μια άριστη συνεργασία με κορυφαίους ερευνητές στο διεπιστημονικό οικοσύστημα τεχνολογίας, συστημάτων, πολιτικής και εφαρμογών που θα προβάλει την επίδραση  της ηλιακής ενέργειας στην αειφόρο ανάπτυξη, την κλιματική αλλαγή, την ανθεκτικότητα, την κυκλική οικονομία και την κοινωνική δικαιοσύνη».

Ο Πρόεδρος της ISES Prof. Klaus Vajen δήλωσε σχετικά: «Η κοινότητα του ISES είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει το νέο περιοδικό 'Solar Energy Advances' μαζί με την Καθ. Διονυσία Κολοκοτσά  ως την Editor-in-Chief. Είμαστε ενθουσιασμένοι που έχουμε κάποιον με τόσο αποδεδειγμένη εμπειρία στην έρευνα και επιστημονικές δημοσιεύσεις στο αντικείμενο της ηλιακής ενέργειας, καθώς και με μεγάλο κίνητρο να αποτελέσει το 'Solar Energy Advances' ένα κορυφαίο περιοδικό. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε μαζί της και να δούμε το νέο περιοδικό να εξελίσσεται και να παρέχει πληθώρα πληροφοριών σε θέματα ζωτικής σημασίας για την προώθηση της καινοτομίας των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας».

Πηγή: https://www.ises.org/news/
© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012