Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

Αναγόρευση Καθ. Κ. Ζοπουνίδη σε Επίτιμο Καθηγητή του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του ΕΛΜΕΠΑ

Σύμφωνα με απόφαση της Συγκλήτου του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (συνεδρίαση 35η/29.07.2020), η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 4153/Β/28.09.2020, ο Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης, Καθηγητής της Σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης, αναγορεύεται σε Επίτιμο Καθηγητή του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας της Σχολής Επιστημών Διοίκησης και Οικονομίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου. Ο Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης είναι ο πρώτος Επίτιμος Καθηγητής του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του ΕΛΜΕΠΑ.

Σύντομο Βιογραφικό Καθ. Κωνσταντίνου Ζοπουνίδη
Ο Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης είναι Καθηγητής της Σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης και Διευθυντής των Εργαστηρίων Συστημάτων Χρηματοοικονομικής Διοίκησης και Ανάλυσης Δεδομένων και Πρόβλεψης του Πολυτεχνείου Κρήτης. Είναι μέλος δύο Ακαδημιών, της Royal Academy of Economics and Finance of Spain και της Royal European Academy of Doctors, Επίτιμος Διδάκτορας του ΑΠΘ και του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και Επίτιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Είναι κάτοχος του βραβείου Edgeworth-Pareto από τη Διεθνή Εταιρεία Πολυκριτήριας Ανάλυσης Αποφάσεων και αποδέκτης σπουδαίων διακρίσεων από την Ελληνική Εταιρεία Επιχειρησιακών Ερευνών (χρυσό μετάλλιο), το Audencia Business Schoοl, το Ecole Superieure de Paris, το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων και την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία. Το 2016, το Πολυτεχνείο Κρήτης του απένειμε το Βραβείο Αριστείας του Ιδρύματος. Δέχθηκε πλήθος βραβεύσεων, για την εφαρμογή του επιστημονικού του έργου, από τα Επιμελητήρια Ηρακλείου, Πειραιώς και Χανίων και τη Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων. Είναι Πρόεδρος της Επιστημονικής Εταιρείας Financial Engineering and Banking Society. Το ερευνητικό του έργο στην επιστημονική περιοχή του financial engineering, financial analytics και multicriteria decision aiding είναι παγκοσμίου εμβέλειας, αναγνωρίζεται με περισσότερες από 16500 ετεροαναφορές και h-index 69 στο Google Scholar, γεγονός που καταδεικνύει την ευρεία απήχησή του.

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012