Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

Ομιλία του Πρύτανη Πολυτεχνείου Κρήτης, κ. Β. Διγαλάκη στα πλαίσια του προγράμματος δράσεων για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων

 

Tο Σάββατο 15/11/2014, στα πλαίσια της Εσπερίδας με θέμα «Πρόληψη Τροχαίων Ατυχημάτων», πραγματοποιήθηκε ομιλία του Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης, καθηγητή κ. Β. Διγαλάκη, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

Ο κ. Πρύτανης, επεσήμανε τον ρόλο της παιδείας και της κυκλοφοριακής αγωγής, τονίζοντας ότι: «τα τροχαία είναι μία πληγή στην Ελλάδα και θα ήθελα να συμπαρασταθώ σε αυτούς που λαμβάνουν πρωτοβουλίες για να καλύψουν πιθανότατα κενά που έχει η Πολιτεία στην παιδεία των Ελλήνων. Στον τομέα των τροχαίων ατυχημάτων αυτή η έλλειψη παιδείας και κοινωνικής συνείδησης έχει πάρα πολύ άσχημα αποτελέσματα. Γι’ αυτό το Υπουργείο Παιδείας πρέπει να δει το θέμα πολύ σοβαρά κοιτάζοντας την εκπαίδευση και την αγωγή του πολίτη από τις μικρές ηλικίες και τις πρώτες βαθμίδες της εκπαίδευσης».

Η εσπερίδα οργανώθηκε στα πλαίσια των δράσεων που έλαβαν μέρος στα Χανιά, για στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και την παγκόσμια ημέρα μνήμης του ΟΗΕ. Διοργανωτές ήταν η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, η Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων, οι Δήμοι Χανίων, Πλατανιά, Αποκορώνου, Κισάμου, Καντάνου – Σελίνου και Σφακίων, οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, οι Υπεύθυνες Σχολικών Δραστηριοτήτων της Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων, η Πυροσβεστική Διεύθυνση Χανίων, το Ε.Κ.Α.Β. Χανίων και το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύου Μεταφορών (ΙΜΕΤ).

Σχετικό άρθρο από τα Χανιώτικα Νέα, 17.11.2014

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012