Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

Απονομή για τους 15 πρώτους αποφοίτους του ΔΠΜΣ σε Βιοϊατρική Μηχανική

Τη Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022 πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης, σε όμορφο και πανηγυρικό κλίμα, η τελετή ορκωμοσίας των 15 πρώτων αποφοίτων του Διιδρυματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Βιοϊατρική Μηχανική.

Το διεθνές Διιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) στη Βιοϊατρική Μηχανική (Biomedical Engineering) συν-ίδρυσαν το 2020 (ΦΕΚ 1122/τ. Β'/02.04.2020) η Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ) του Πολυτεχνείου Κρήτης, η Ιατρική Σχολή, το Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών και Τμήμα Επιστήμης Υλικών του Πανεπιστημίου Κρήτης και το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ).

Το ΔΠΜΣ στη Βιοϊατρική Μηχανική διεξάγεται στο σύνολό του αποκλειστικά στην Αγγλική γλώσσα και είναι, ανάλογα με την επιλογή κάθε υποψηφίου, επιπέδου 90 ή 120 πιστωτικών μονάδων και διάρκειας 15 ή 24 μηνών αντίστοιχα. Το πρόγραμμα φιλοδοξεί να εκπαιδεύσει τους αποφοίτους των ΑΕΙ (Ιατρικών, Πολυτεχνικών και Σχολών Θετικών Επιστημών) σε καινοτόμες τεχνολογίες υποστήριξης της ζωής και της υγείας, παρέχοντας ισχυρά εχέγγυα απασχόλησης στην έρευνα, στην βιομηχανία και στις νοσηλευτικές/διαγνωστικές μονάδες.

Την απονομή των Διπλωμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών πραγματοποίησαν ο Κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης Γεώργιος Κοχιαδάκης και ο Διευθυντής του ΔΠΜΣ και Καθηγητής της Σχολής ΗΜΜΥ του Πολυτεχνείου Κρήτης Κωνσταντίνος Μπάλας.

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012