Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

O Αναπληρωτής Καθηγητής Γεώργιος Γιαννακάκης έσπασε το φράγμα των 10.000 αναφορών σύμφωνα με το Google Scholar

O Γεώργιος Γιαννακάκης, Αναπληρωτής Καθηγητής της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης, ξεπέρασε το φράγμα των 10.000 αναφορών (citations), σύμφωνα με την ιστοσελίδα Google Scholar Citations. Είναι κατά σειρά ο έκτος καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης που επιτυγχάνει αυτή την επίδοση, μετά τους καθηγητές Μάρκο Παπαγεωργίου, Μίνω Γαροφαλάκη, Κωνσταντίνο Ζοπουνίδη, Κώστα Συνολάκη και Νικόλαο Καλογεράκη.

Σύντομο Βιογραφικό:

O Γεώργιος Γιαννακάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής της Σχολής ΗΜΜΥ από τον Φεβρουάριο του 2020, καθώς και Διευθυντής και Πρωτοβάθμιος Καθηγητής στο Ινστιτούτο Ψηφιακών Παιχνιδιών του Πανεπιστημίου της Μάλτας με σχέση παράλληλης απασχόλησης. Διετέλεσε μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Maersk Mc Kinney Moller Institute (2005-2007) και στη συνέχεια Επίκουρος Καθηγητής (2007-2009) και Αναπληρωτής Καθηγητής (2009-2015) στο Center for Computer Game Research, ΙΤ University of Copenhagen. Το 2015 εξελέγη Πρωτοβάθμιος Καθηγητής, 10 χρόνια μετά την απόκτηση του Διδακτορικού του Διπλώματος (2005) από τη Σχολή Επιστήμης Η/Υ του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου. Έλαβε το προπτυχιακό (1999) και το μεταπτυχιακό (2001) δίπλωμα σπουδών από το τμήμα ΜΠΔ του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Τα πρωταρχικά ερευνητικά ενδιαφέροντά του καλύπτουν τις περιοχές της τεχνητής νοημοσύνης και της μηχανικής μάθησης, του συναισθηματικού υπολογισμού, της προηγμένης τεχνολογίας ψηφιακών παιχνιδιών, της υπολογιστικής δημιουργικότητας και της αλληλεπίδρασης ανθρώπου-υπολογιστή. Θεωρείται ένας από τους βασικούς συνιδρυτές του τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης στα Παιχνίδια Υπολογιστή με κύριες συνεισφορές στην μοντελοποίηση χρήστη και στην διαδικαστική παραγωγή περιεχομένου, και συγγραφέας του πρώτου ακαδημαϊκού εγχειριδίου για την Τεχνητή Νοημοσύνη στα Παιχνίδια Υπολογιστή. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 250 άρθρα και το έργο του έχει λάβει περισσότερες από 10.000 αναφορές (h-index: 52). Έχει δώσει προσκεκλημένες ομιλίες στα πιο αναγνωρισμένα συνέδρια του ερευνητικών χώρων που κινείται, ενώ η έρευνά του έχει λάβει πάνω από 10 βραβεία (best paper awards) από τα πλέον διακεκριμένα περιοδικά και συνέδρια των ερευνητικών του πεδίων και έχει φιλοξενηθεί πολλαπλές φορές σε περιοδικά όπως το New Scientist και το Science Magazine.  Κατά τη διάρκεια της καριέρας του έχει διατελέσει συντονιστής ή κύριος ερευνητής  σε πάνω από 20 Εθνικά και Ευρωπαϊκά ερευνητικά έργα προσελκύοντας συνολική εξωτερική χρηματοδότηση άνω των €6 εκατομμυρίων για την υποστήριξη των δραστηριοτήτων των ερευνητικών του ομάδων. Έχει επιβλέψει περισσότερους από 30 μεταδιδακτορικούς ερευνητές και διδακτορικούς φοιτητές πολλοί από τους οποίους κατέχουν ακαδημαϊκές θέσεις σε κορυφαία πανεπιστήμια ή εταιρείες στην Ευρώπη (πχ. EPFL, Ubisoft, modl.ai) και τις ΗΠΑ (πχ. Northeastern University, NYU).

Είναι υπεύθυνος για τον σχεδιασμό και την οργάνωση των μεταπτυχιακών προγραμμάτων για ψηφιακά παιχνίδια στο IT University of Copenhagen και στο Πανεπιστήμιο της Μάλτας που σήμερα θεωρούνται δύο από τα κορυφαία εκπαιδευτικά προγράμματα στην τεχνολογία και τον σχεδιασμό παιχνιδιών σε παγκόσμιο επίπεδο (Top-25 Princeton review ranking). Είναι Associate Editor στο περιοδικό IEEE Transactions on Games και διετέλεσε Associate Editor στα περιοδικά IEEE Transactions on Affective Computing και IEEE Transactions on Computational Intelligence and AI in Games.

Google Scholar:

Το Google Scholar είναι μία ελεύθερα προσβάσιμη μηχανή αναζήτησης Ιστού που αναπαράγει και μεταδίδει το πλήρες κείμενο της επιστημονικής βιβλιογραφίας σε μια σειρά από μορφές εκδόσεων και επιστημονικών κλάδων. Ο δείκτης Google Scholar περιλαμβάνει τα πιο έγκριτα σε απευθείας σύνδεση επιστημονικά περιοδικά και βιβλία, πρακτικά συνεδρίων, διατριβές, προδημοσιεύσεις, περιλήψεις, τεχνικές εκθέσεις, και άλλες επιστημονικές βιβλιογραφικές έρευνες.

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012