Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

Το Πολυτεχνείο Κρήτης στην έκθεση «Στην L' Aquila μετά τον σεισμό»

Το Εργαστήριο Τεκμηρίωσης και Αποκατάστασης Ιστορικών Κτηρίων και Συνόλων της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης με το Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου του Δήμου Χανίων, σε συνέργεια με τη Σχολή Αρχιτεκτόνων των Συρακουσών –Università di Catania– οργανώνουν έκθεση σχετική με την έρευνα και τη διδασκαλία που αφορούσαν στους σχεδιασμούς για την περιοχή της L’ Aquila μετά τον σεισμό της 6ης Απριλίου 2009. Η έκθεση θα διαρκέσει από 27 Οκτωβρίου 2022 έως και 5 Νοεμβρίου 2022.

Στις τότε εργασίες έλαβαν μέρος νέοι αρχιτέκτονες και τελειόφοιτοι της Σχολής των Συρακουσών, ως επί το πλείστον στην αποτύπωση του οικιστικού αποθέματος των μικρών κέντρων γύρω από την πόλη. Το Πολυτεχνείο του Τορίνο μαζί με το Πανεπιστήμιο της Γένοβας ανέλαβαν τις μελέτες αποκατάστασης των μνημειακών συγκροτημάτων της πόλης. Παράλληλα, προχώρησε η συνεργασία των πανεπιστημίων με τους πληγέντες δήμους στη σύνταξη μελετών ανασυγκρότησης των περιφερειών τους.

Εκείνος ο σεισμός είχε συνέχεια με μικρότερους μετασεισμούς, συνθήκη η οποία απέδειξε την ανάγκη πληρέστερης μέριμνας για την ασφάλεια του ιστορικού δομημένου περιβάλλοντος, αντικείμενο συνεχούς ενασχόλησης της ακαδημαϊκής κοινότητας στην Ιταλία και διεθνώς.

Στα εγκαίνια της έκθεσης στις 27 Οκτωβρίου 2022 στο Μεγάλο Αρσενάλι θα δοθούν δύο ομιλίες από τις κεντρικές προσωπικότητες που ανέλαβαν εκείνους τους σχεδιασμούς: τον Καθηγητή Cesare Tocci και την Καθηγήτρια Caterina Carocci. Ο πρώτος θα παρουσιάσει την τεκμηρίωση των έργων στον ναό του Αγίου Πέτρου di Coppito, ενώ η δεύτερη το συνολικό έργο ανασυγκρότησης των γειτονικών της πόλης οικιστικών συνόλων.

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012