Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

Κεντρική διάλεξη από τον Καθηγητή Νικόλαο Καλογεράκη στο πλαίσιο διεθνούς συνεδρίου Χημικής Μηχανικής

Στιγμιότυπο από την διαδικτυακή διάλεξη

Στις 28 Οκτωβρίου 2020, ο Καθηγητής Νικόλαος Καλογεράκης, Διευθυντής του Εργαστηρίου Βιοχημικής Μηχανικής και Περιβαλλοντικής Βιοτεχνολογίας, της Σχολής Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης, έδωσε κεντρική διαδικτυακή διάλεξη (plenary lecture) με τίτλο "Ecosystem and Engineering Process Applications of Air Nanobubbles" στο πλαίσιο του συνεδρίου 5th International Conference on Chemical Engineering (ICCE 2020), που διοργανώθηκε στο Iași της Ρουμανίας από 28 έως 30 Οκτωβρίου 2020. Στην ομιλία του ο Καθ. Ν. Καλογεράκης ανέλυσε περιβαλλοντικές εφαρμογές της τεχνολογίας των νανοφυσαλίδων αέρος και όζοντος στην αποκατάσταση ρυπασμένων οικοσυστημάτων, καθώς και την υψηλότερη απόδοση αερόβιων διεργασιών.

Το συνέδριο, με θέμα καινοτόμα υλικά και διεργασίες για αειφόρο ανάπτυξη, διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο "Gheorghe Asachi" Technical University of Iasi ("Cristofor Simionescu" Faculty of Chemical Engineering and Environmental Protection) για να τιμήσει τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Καθηγητή Cristofor I. Simionescu, Ιδρυτή της Ρουμανικής Σχολής Φυσικών και Συνθετικών Πολυμερών και μέλους της Ρουμανικής Ακαδημίας.

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012