Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

Ημέρες Γνωριμίας με τη Σχολή ΜΗΧΟΠ για τα 35 Χρόνια Λειτουργίας της

Η Σχολή Μηχανικών Ορυκτών Πόρων (ΜΗΧΟΠ) του Πολυτεχνείου Κρήτης διοργανώνει στις 25 και 26 Ιουνίου 2022 και ώρα 18:00- 23:00 στο Γιαλί Τζαμισί στο ενετικό λιμάνι Χανίων διήμερη ενημερωτική εκδήλωση για τον εορτασμό των 35 χρόνων λειτουργίας της.

H Σχολή Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης στα Χανιά, ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1987 και εφέτος συμπληρώνει 35 χρόνια λειτουργίας. Αποστολή της Σχολής είναι η εκπαίδευση Μηχανικών, ικανών να καλύπτουν ευρύ φάσμα επιστημονικών και τεχνολογικών δραστηριοτήτων που σχετίζονται με την αναζήτηση, εκμετάλλευση, επεξεργασία των ορυκτών πρώτων υλών, καθώς και η παραγωγή νέας γνώσης μέσω της έρευνας που διεξάγεται.

Οι ορυκτές πρώτες ύλες αποτελούν τη βάση του σύγχρονου πολιτισμού, η ζήτησή τους είναι έντονα αυξητική και η συμβολή τους στους στόχους για τη μετάβαση σε καθαρή, ανανεώσιμη ενέργεια και μηδενικές εκπομπές, είναι αποφασιστικής σημασίας. Η έρευνα, εκμετάλλευση και αξιοποίηση των πρώτων υλών απαιτεί διεπιστημονική προσέγγιση υψηλών απαιτήσεων για την αντιμετώπιση των κρίσιμων ζητημάτων με παγκόσμιο αντίκτυπο που συνδέονται με τις δραστηριότητες αυτές.

Οι στρατηγικοί στόχοι της Σχολής Μηχανικών Ορυκτών Πόρων και η όλη συγκρότηση του προγράμματος σπουδών της διαπνέονται από μία ολοκληρωμένη και διεπιστημονική - διατομεακή αντίληψη που λαμβάνει υπ’ όψιν της την αλληλουχία ανθρώπου, ορυκτών πόρων, περιβάλλοντος, αειφόρου ανάπτυξης.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει έκθεση ορυκτών συνοδευόμενη από κατάλληλο πληροφοριακό υλικό, προβολές βίντεο και επίδειξη εργαστηριακού εξοπλισμού. Η εκδήλωση θα είναι ανοικτή στο κοινό και ιδιαίτερα στους μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν τον σημαντικό ρόλο των ορυκτών πρώτων υλών στις καθημερινές μας δραστηριότητες, να πληροφορηθούν για τις εκπαιδευτικές και ερευνητικές δραστηριότητες της Σχολής και τις προοπτικές επαγγελματικής απασχόλησης του Μηχανικού Ορυκτών Πόρων, μιας ειδικότητας διαχρονικής, αλλά και συναρπαστικής, που δίνει τη δυνατότητα στους αποφοίτους να σταδιοδρομήσουν στις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου σε παγκόσμιο επίπεδο και να αποτελέσουν μέρος μιας κοινότητας μηχανικών με ισχυρή επαγγελματική ταυτότητα.

Η εκδήλωση οργανώνεται με την ευγενική χορηγία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων και την συνδρομή της ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ.

 

 

Στοιχεία επικοινωνίας για περισσότερες πληροφορίες:

Καθ. Μιχάλης Γαλετάκης

Κοσμήτορας Σχολής ΜΗΧΟΠ

Tηλ: 28210-37616

email: mgaletakis<στο>tuc.gr

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012