Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

Ο Καθηγητής Νικόλαος Καλογεράκης ως Διακεκριμένος Ομιλητής στο University of Toronto και στο McGill University

Στις 30 Οκτωβρίου 2019, ο Καθηγητής Νικόλαος Καλογεράκης, Διευθυντής του Εργαστηρίου Βιοχημικής Μηχανικής και Περιβαλλοντικής Βιοτεχνολογίας, της Σχολή Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης, έδωσε ομιλία ως προσκεκλημένος Διακεκριμένος Ομιλητής, στο University of Toronto, στο Τμήμα Chemical Engineering and Applied Chemistry.

Η διάλεξη συνδιοργανώθηκε με το Institute for Water Innovation (IWI) και αποτέλεσε μέρος της σειράς διαλέξεων 'Lectures at the Leading Edge' με στόχο την προώθηση της κουλτούρας αριστείας του Πανεπιστημίου του Τορόντο. Η σειρά διαλέξεων "Lectures at the Leading Edge" σκοπό έχει να δώσει στο πανεπιστημιακό κοινό μία ευρύτερη εικόνα του τομέα και των καινοτόμων εφαρμογών της χημικής μηχανικής και της εφαρμοσμένης χημείας, στην εκπαίδευση και στην έρευνα.

Η ιδιαίτερα δημοφιλής παρουσίαση του Καθηγητή Ν. Καλογεράκη, αφορούσε τη βιοαποικοδόμηση των πλαστικών (C-C Backbone) και των μικροπλαστικών στο θαλάσσιο περιβάλλον. Η καινοτόμα έρευνα που διεξήχθη στο Πολυτεχνείο Κρήτης σχετικά με τη βιοαποικοδόμηση των θαλάσσιων πλαστικών υπολειμμάτων, προσέλκυσε επιστήμονες από άλλες σχολές, καθώς η βιοαποικοδόμηση πλαστικών πολυαιθυλενίου και πολυστυρενίου (κύριοι τύποι πλαστικών στο θαλάσσιο περιβάλλον) θεωρείται σχεδόν αδύνατη. Τα πρωτοποριακά ευρήματα έχουν δημοσιευθεί πρόσφατα σε επιστημονικά περιοδικά (βλ. σχετικό σύνδεσμο 'Μost downloaded articles in the journal of Hazardous Materials') και επαναδημοσιοποιήθηκε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (μετρήσεις PlumX).

Επίσης, στις 23 Οκτωβρίου 2019, ο Καθηγητής Ν. Καλογεράκης προσεκλήθει ως Διακεκριμένος Ομιλητής στο Πανεπιστήμιο McGill, στη σειρά σεμιναρίων 'EUL seminar series' του Τμήματος Χημικών Μηχανικών, όπου παρουσίασε το πρόβλημα των μικροπλαστικών και των νανοπλαστικών στο θαλάσσιο περιβάλλον.

 

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012