Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

Ο Kαθ. Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης ξεπέρασε τις 20.000 αναφορές στο έργο του

Ο Ακαδημαϊκός και Καθηγητής Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης, Διευθυντής του Εργαστηρίου Συστημάτων Χρηματοοικονομικής Διοίκησης της Σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης, ξεπέρασε τις 20.000 αναφορές (citations) με τιμή δείκτη h-index 75, σύμφωνα με τo Google Scholar, το οποίο κατά τον Απρίλιο του 2023 εμφανίζει 20.063 αναφορές στο δημοσιευμένο έργο του κ. Ζοπουνίδη. Είναι ο δεύτερος Καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης που επιτυγχάνει αυτή την επίδοση, επιβεβαιώνοντας για μία ακόμη φορά το υψηλής ποιότητας ερευνητικό έργο που παράγει το διδακτικό-ερευνητικό προσωπικό του Ιδρύματος.

Λίγα λόγια για τον Καθ. Κωνσταντίνο Ζοπουνίδη

O Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης είναι Καθηγητής Χρηματοοικονομικής Διοίκησης στο Πολυτεχνείο Κρήτης. Είναι μέλος δύο Ακαδημιών της Ισπανίας και Διακεκριμένος Καθηγητής Έρευνας του Audencia Business School της Γαλλίας. Σύμφωνα με τον AD Scientific Index 2023 είναι πρώτος στην κατάταξη για την Ελλάδα στα γνωστικά αντικείμενα Business and Management, Decision Sciences and Operations Management. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 120 βιβλία, 40 και πλέον ειδικά τεύχη (special issues) σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά και πάνω από 500 εργασίες σε διεθνούς επιπέδου επιστημονικά περιοδικά. Έχει λάβει πλήθος βραβείων από διεθνείς επιστημονικές ενώσεις, καθώς και ιδρύματα και φορείς της ημεδαπής. Φοιτητές του είναι ήδη καθηγητές πρώτης βαθμίδας σε ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια και Διεθνείς Οργανισμούς (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, Πανεπιστήμιο Κρήτης, Montpelier Business School, Πανεπιστήμιο Πατρών, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, University of Rouen, European Central Bank). Έλαβε Πτυχίο Επιστημών Διοίκησης από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας το 1981, DEA σε Χρηματο-Οικονομικό Μάνατζμεντ από το Universite de Paris-Dauphine το 1982 και Doctorat d' État στη Διοικητική Επιστήμη από το Universite de Paris-Dauphine το 1986.

Google Scholar

Το Google Scholar είναι μία ελεύθερα προσβάσιμη βάση δεδομένων και μηχανή αναζήτησης που αναπαράγει και διαδίδει το πλήρες κείμενο της επιστημονικής βιβλιογραφίας σε μια σειρά από μορφές εκδόσεων και επιστημονικών κλάδων. Ταυτόχρονα, υπολογίζει αυτόματα βιβλιομετρικά δεδομένα για μεγάλο πλήθος ερευνητών ανά τον κόσμο, παρέχοντας ανάλυση των δεδομένων τους κατ' έτος και συνδέσμους στις δημοφιλέστερες ερευνητικές τους εργασίες και στους συν-συγγραφείς τους. Η βάση Google Scholar περιλαμβάνει τα πιο έγκριτα σε απευθείας σύνδεση επιστημονικά περιοδικά και βιβλία, πρακτικά συνεδρίων, διατριβές, προδημοσιεύσεις, περιλήψεις, τεχνικές εκθέσεις, και άλλες επιστημονικές βιβλιογραφικές έρευνες.

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012