Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

O Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης, Επίτιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

Στις 20 Δεκεμβρίου 2019 ο κ. Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης, Καθηγητής της Σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης και Διευθυντής των Εργαστηρίων Συστημάτων Χρηματοοικονομικής Διοίκησης και Ανάλυσης Δεδομένων και Πρόβλεψης του Πολυτεχνείου Κρήτης, αναγορεύθηκε σε Eπίτιμο Kαθηγητή του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων της Σχολής Διοικητικών, Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο πρύτανης Παναγιώτης Καλδής, ο πρόεδρος του Τμήματος Απόστολος Γιοβάνης, ο κοσμήτορας της Σχολής Αθανάσιος Σπυριδάκος, ενώ τον τιμώμενο παρουσίασε ο αναπληρωτής καθηγητής Πέτρος Καλαντώνης. Ο κ. Ζοπουνίδης πραγματοποίησε ομιλία με θέμα Πολυκριτήρια Ανάλυση Αποφάσεων και τις Εφαρμογές της στο Χρηματοοικονομικό Μάνατζμεντ.

Ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης με δείκτη στο Google Scholar 15723, βρίσκεται στη 4η θέση σε παγκόσμιο επίπεδο στο επιστημονικό πεδίο Decision Analysis.

Στο πλαίσιο της ερευνητικής του δραστηριότητας του έχουν απονεμηθεί πολλές τιμητικές διακρίσεις μεταξύ των οποίων:

  • Το 1996, το Διεθνές Ίδρυμα MOISIL (MOISIL International Foundation) του απένειμε το Χρυσό Μετάλλιο και Δίπλωμα Κοινωνικών Επιστημών και Επιστημών του Ανθρώπου για το ερευνητικό του έργο στην ανάπτυξη πολυκριτήριων ευφυών συστημάτων υποστήριξης αποφάσεων και την εφαρμογή τους στον επιστημονικό χώρο του χρηματοοικονομικού μάνατζμεντ και της εκτίμησης των χρηματοοικονομικών κινδύνων.
  • Το 2000 του απονεμηθεί το Βραβείο καλύτερης διεπιστημονικής εργασίας από το Decision Sciences Institute. 
  • Το 2009 κέρδισε το βραβείο της Emerald Literati Network.
  • Το 2012 του απονεμήθηκε βραβείο για τη μακροχρόνια ερευνητική συνεισφορά του στον τομέα Χρηματοοικονομικής Μηχανικής και Λήψης Αποφάσεων από το Ecole Superieure de Commerce de Paris Europe.
  • Το 2013 η Διεθνής Εταιρεία Πολυκριτήριας Ανάλυσης Αποφάσεων του απένειμε το βραβείο Edgeworth-Pareto Award για την πολυετή επιστημονική προσφορά του στο χώρο της λήψης αποφάσεων με πολλαπλά κριτήρια.
  • Το 2015 το Audencia Business School του απένειμε το βραβείο για τη συνεισφορά του στη Διοικητική Επιστήμη και τη Λήψη Αποφάσεων.
  • Το 2018 το Διεθνές Περιοδικό EJOR (Elsevier) τον βράβευσε ως Outstanding Contribution in Reviewing.
© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012