Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ετήσια συνάντηση COST

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 19 Ιουνίου 2020, η ηλεκτρονική έκδοση της ετήσιας συνάντησης του Ευρωπαϊκού προγράμματος COST (CA16215) «European network for the promotion of portable, affordable and simple analytical platforms (PortASAP)». H ετήσια συνάντηση ήταν αρχικά προγραμματισμένη να διεξαχθεί στα Χανιά από 15-17 Μαρτίου 2020 αλλά είχε αναβληθεί λόγω του COVID-19. Η oργανωτική επιτροπή αποφάσισε την μεταφορά της εκδήλωσης για 18-19 Ιουνίου μέσω τηλεδιάσκεψης.

Στην ηλεκτρονική αυτή συνάντηση συμμετείχαν 87 συμμετέχοντες από 20 ευρωπαϊκές χώρες και είχε τη μορφή συνεδρίου παρουσιάζοντας 28 προφορικές παρουσιάσεις και 19 πόστερ. Το απόγευμα της Παρασκευής λειτούργησαν 6 παράλληλα ηλεκτρονικά δωμάτια για νέες συνεργασίες (networking).

Το ευρωπαϊκό αυτό πρόγραμμα επικεντρώνεται στην ανάπτυξη και προώθηση φορητών και απλών αναλυτικών συσκευών χαμηλού κόστους για ευρύ φάσμα εφαρμογών δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ανάδειξη των συσκευών και λογισμικού ανοικτού κώδικα (open source hardware and software). Το δίκτυο αποτελείται από ερευνητικές ομάδες αλλά και εταιρείες.

Πρόεδρος της συνάντησης ήταν η Καθηγήτρια Ε. Ψυλλάκη από τη Σχολή Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης που είναι και επικεφαλής της Ομάδας Εργασίας “Sample Preparation and Microfluidics” του προγράμματος COST PortASAP. Στην οργανωτική επιτροπή συμμετείχαν επίσης οι: Prof. Marcela Segundo (University of Porto, Portugal), Prof. Massimo Panella και Prof. Rita Asquini (Sapienza University of Roma, Italy).

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012