Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

Διεθνές Διαδικτυακό Σεμινάριο για Βιο-Αδρανή και Φυσικά Οικοδομικά Υλικά

Τα κτίρια αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 50% της συνολικής ενέργειας που χρησιμοποιείται στις χώρες του ΟΟΣΑ. Το 40% είναι Λειτουργική Ενέργεια (ΛΕ), που χρησιμοποιείται για τη θέρμανση, ψύξη και φωτισμό των κτιρίων και τη λειτουργία των μηχανικών, ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών τους συστημάτων. Ένα άλλο 10%, που ονομάζεται Ενσωματωμένη Ενέργεια (ΕΕ), επενδύεται στα υλικά, από την εξόρυξη πρώτων υλών και την επεξεργασία τους σε δομικά υλικά, μέχρι τη μεταφορά τους και την κατασκευή των κτιρίων.

Μεταξύ άλλων προσπαθειών μείωσης αυτής της τεράστιας ποσότητας ενέργειας, έχει επενδυθεί έρευνα στην αναβάθμιση και τη χρήση φυσικών υλικών χαμηλής ΕΕ, μερικά από τα οποία χρησιμοποιήθηκαν στο παρελθόν (π.χ. άργιλοι, πλίθοι, χώμα, ελαφρής άχυρο-πηλός), ενώ άλλα αναπτύχθηκαν τα τελευταία χρόνια (π.χ. κάνναβη και μυκήλιο). Όταν χρησιμοποιούνται κατάλληλα, τέτοια υλικά μπορούν επίσης να μειώσουν την ΛΕ των κτιρίων, απορροφώντας και απελευθερώνοντας θερμότητα και υγρασία, δημιουργώντας έτσι ένα πιο υγιεινό εσωτερικό περιβάλλον.

Αυτό το διαδικτυακό σεμινάριο, που διοργανώνεται από κοινού, από το Πολυτεχνείο Κρήτης στην Ελλάδα και το Πανεπιστήμιο Ben-Gurion University of the Negev (BGU) στο Ισραήλ, θα παρουσιάσει και θα εξετάσει κριτικά, ερευνητικά και πιλοτικά έργα, καινοτομίες και δυνατότητες που ενυπάρχουν σε τέτοιου είδους υλικά, παράλληλα με τις δυνατότητες και τους περιορισμούς τους, στοιχεία που μοιράζονται και οι δύο χώρες.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και δεν απαιτείται εγγραφή για συμμετοχή.

Πότε: Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022, 09:30 - 14:30

Πώς: https://tuc-gr.zoom.us/j/91977343031?pwd=bVRHRkIyTDYrMVJJYVV0WFl5R01tQT09

Η πρόσκληση και το πρόγραμμα επισυνάπτονται παρακάτω ως ενιαίο αρχείο pdf.

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012