Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

Eco-Fest 2021 με τη συμμετοχή του Πολυτεχνείου Κρήτης

Το Εργαστήριο Βιομηχανικών, Ενεργειακών και Περιβαλλοντικών Συστημάτων συμμετέχει στη διοργάνωση του EcoFest 2021. Το τριήμερο 4, 5 και 6 Ιουνίου 2021, η πλατεία Νερού στην Καλλιθέα απέναντι από το Ίδρυμα  Νιάρχος, μετατρέπεται σε ένα μεγάλο θεματικό πάρκο όπου μικροί και μεγάλοι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν σε πλήθος δράσεων ενημερωτικού, εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα.

Το Πολυτεχνείο Κρήτης, εκπροσωπείται από τον Αναπληρωτή Καθηγητή Σπύρο ΠαπαευθυμίουΠρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης για την Ενεργειακή Οικονομία (Hellenic Association for Energy Economics HAEE) του Εργαστηρίου Βιομηχανικών, Ενεργειακών και Περιβαλλοντικών Συστημάτων της Σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης.

Η διοργάνωση Eco-Fest 2021 είναι μία τριήμερη γιορτή αφιερωμένη στις Πράσινες Πόλεις, στη Βιώσιμη Ανάπτυξη και στην Ηλεκτροκίνηση, αποσκοπώντας να αναδείξει τα πλεονεκτήματα μιας κοινωνίας από περιβαλλοντικά ενεργούς πολίτες, τα περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη από την εφαρμογή οικολογικών λύσεων στην ενέργεια και τη μετακίνηση, τις νέες και φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογίες και προϊόντα, τις τάσεις και τις καινοτομίες στον τομέα της ηλεκτροκίνησης.

Το EcoFest μέσα από πολλές, ξεχωριστές και διασκεδαστικές δράσεις, φιλοδοξεί να δείξει σε μικρούς και μεγάλους πώς μπορούν να «ζήσουν τη ζωή τους στο πράσινο», σε κάθε στιγμή της καθημερινότητας τους. Οι κατηγορίες δράσεων είναι Eco Mobility, Eco Cooking, Eco Living, Recycing, Eco Fun, Eco Fashion!

Στην κατηγορία Εco Mobility συμμετέχει και η ομάδα TUCer (Technical University of Crete eco racing) του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Το EcoFest 2021 διοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Ενεργειακής Οικονομίας, την Περιφέρεια Αττικής και τον Αναπτυξιακό Οργανισμό της Περιφέρειας Αττικής, Νέα Μητροπολιτική Αττική.

Τελεί υπό τις αιγίδες του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, του Υπουργείου Εσωτερικών, της Ε.Ν.ΠΕ., της ΚΕΔΕ και της Ε.Ο.Κ.

Περισσότερες πληροφορίες:  www.eco-fest.org

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012