Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

Με την ενεργή συμμετοχή του Πολυτεχνείου Κρήτης, η επιτυχημένη διοργάνωση του Eco-Fest 2021

Mε τον πρόεδρο της HAAE, Aναπλ. Kαθηγητή Σπύρο Παπαευθυμίου

Η ομάδα μαζί με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη

Ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών ενημερώνεται για τις ερευνητικές και αγωνιστικές επιτυχίες της ομάδας

Ο θρύλος του ελληνικού μπάσκετ, Παναγιώτης Γιαννάκης, φωτογραφίζεται με την ομάδα ΤUCer

Tο EcoFest 2021 κατά το τριήμερο 4, 5 και 6 Ιουνίου 2021, η πλατεία Νερού στην Καλλιθέα, μετατράπηκε σε ένα μεγάλο θεματικό πάρκο όπου μικροί και μεγάλοι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν σε πλήθος δράσεων ενημερωτικού, εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα. Το EcoFest 2021 είναι μία τριήμερη γιορτή αφιερωμένη στις Πράσινες Πόλεις, στη Βιώσιμη Ανάπτυξη και στην Ηλεκτροκίνηση, αποσκοπώντας να αναδείξει τα πλεονεκτήματα μιας κοινωνίας από περιβαλλοντικά ενεργούς πολίτες, τα περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη από την εφαρμογή οικολογικών λύσεων στην ενέργεια και τη μετακίνηση, τις νέες και φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογίες και προϊόντα, τις τάσεις και τις καινοτομίες στον τομέα της ηλεκτροκίνησης.

Το EcoFest 2021 διοργανώθηκε από την Ελληνική Ένωση για την Ενεργειακή Οικονομία (Hellenic Association for Energy Economics HAEE), πρόεδρος της οποίας είναι ο Αναπληρωτής Καθηγητής Σπύρος Παπαευθυμίου, διευθυντής του Εργαστηρίου Βιομηχανικών, Ενεργειακών και Περιβαλλοντικών Συστημάτων της Σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης, του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Η ομάδα TUCer (Technical University of Crete eco racing) συμμετείχε για δεύτερη χρονιά στο EcoFest, παρουσιάζοντας το αγωνιστικό της όχημα, τις διακρίσεις της και τα σχέδιά της για το μέλλον. Αξίζει να σημειωθεί ότι το όχημα Σπύρος Λούης ΙΙ, που παρουσιάστηκε στο περίπτερο της ομάδας, ήταν το μοναδικό υδρογονοκίνητο όχημα της έκθεσης, αναδεικνύοντας έτσι το πρωτότυπο και καινοτόμο έργο της ομάδας TUCer. Στο πλαίσιο της τριήμερης εκδήλωσης ήρθαν σε επαφή με την ομάδα TUCer υπουργοί, κυβερνητικοί παράγοντες, επαγγελματίες από το χώρο της ενέργειας αλλά και πολλοί ενδιαφερόμενοι για το μέλλον της υδρογονοκίνησης, της οικολογικής αυτοκίνησης και της πράσινης ανάπτυξης.

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012