Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

Η Διονυσία Κολοκοτσά, προσκεκλημένη συντάκτρια ειδικής έκδοσης του Scientific Reports για τις Ευφυείς Πόλεις

Διονυσία Κολοκοτσά, Καθηγήτρια της Σχολής Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης, μέλος της Συντακτικής Ομάδας του Διεθνούς Επιστημονικού Περιοδικού Scientific Reports [Nature], συμμετέχει ως προσκεκλημένη συντάκτρια Ειδικής Έκδοσης/Συλλογής  του Επιστημονικού Περιοδικού για το αντικείμενο των Ευφυών Πόλεων σε συνεργασία με τους καθηγητές Prof. Anna Laura Pisello [University of Perugia, Italy], Prof. Joel J.P.C. Rodrigues [Federal University of Piauí (UFPI), Brazil | Instituto de Telecomunicações, Portugal] και Prof. Tomonobu Senjyu [University of the Ryukyus, Japan].

Σήμερα, πάνω απο το 50% του παγκόσμιου πληθυσμού ζει στις πόλεις και ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά τις επόμενες δεκαετίες. Αυτή η αδιάκοπη ανάπτυξη παρουσιάζει σαφώς πολύπλευρες προκλήσεις καθώς διαμορφώνονται οι πόλεις του μέλλοντος. Το πώς επιλέγουμε να διαχειριστούμε την αστικοποίηση και να σχεδιάσουμε τις πόλεις έχει σημαντικές συνέπειες για τον πλανήτη μας.

Η Ειδική Έκδοση από το περιοδικό Scientific Reports στοχεύει στην αναζήτηση τεχνολογιών, μηχανισμών εξέλιξης και αναπτυξιακών στρατηγικών, ώστε οι πόλεις του μέλλοντος να είναι ασφαλείς, ανθεκτικές και βιώσιμες (Στόχος Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών), συγκεντρώνοντας διεπιστημονική έρευνα από τους χώρους της ψηφιακής τεχνολογίας, της έξυπνης διαχείρισης, της ενσωμάτωσης πρασίνου στον πολεοδομικό σχεδιασμό, της αυτοματοποίησης κατασκευών, καθώς επίσης και της διαχείρισης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην κινητικότητα, της διαχείρισης υδάτων και αποβλήτων, την κλιματική αλλαγή και τη μείωση των φυσικών καταστροφών.

Για περισσότερες πληροφορίες και υποβολές άρθρων επισκεφθείτε τη σελίδα https://www.nature.com/srep/guestedited#smart-cities

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012