Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

Επιστημονική Ημερίδα «Οι Υδρογονάνθρακες στην Ενεργειακή Μετάβαση, Δεδομένα και Πολιτικές» | 25.10.2021 | 12:00-18:00 | ΚΑΜ, Χανιά

Το Ινστιτούτο Πετρελαϊκής Έρευνας του ΙΤΕ (ΙΠΕ/ΙΤΕ) και το Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΙΕΝΕ), σας προσκαλούν στην επιστημονική ημερίδα «Οι Υδρογονάνθρακες στην Ενεργειακή Μετάβαση, Δεδομένα και Πολιτικές» που θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021, 12:00-18:00, στην Αίθουσα του Κέντρου Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (ΚΑΜ) στα Χανιά.

Ο σταδιακός μετασχηματισμός του ενεργειακού τομέα που βρίσκεται σε εξέλιξη, δημιουργεί αντιθέσεις και προκλήσεις τεχνικής, αλλά και οικονομικής και κοινωνικής, φύσεως. Η διαδικασία αυτή, όσο και αν έχει περιγραφεί σε γενικές γραμμές, κυρίως πολιτικά, αναδεικνύει κάθε μέρα νέα ερωτήματα, στα οποία η ακαδημία και οι φορείς της κοινωνίας οφείλουν να τοποθετηθούν υπεύθυνα. Η παρούσα ημερίδα φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα ακόμη βήμα γόνιμης συζήτησης, διερευνώντας τον ρόλο των υδρογονανθράκων ως καύσιμο, αλλά και το ρόλο της επιστήμης και της βιομηχανίας του πετρελαίου, στην εποχή της ενεργειακής μετάβασης.

Η εγγραφή για συμμετοχή είναι δωρεάν και μπορεί να γίνει στον παρακάτω σύνδεσμο, όπου θα υπάρχει και ταυτόχρονη διαδικτυακή μετάδοση (livestreaming):
https://www.iene.eu/el/congress/39/ydrogonanthrakes-stin-energiaki-metavasi-dedomena-kai-politikes?p=186

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012