Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

Eργαστήρια στο Γλωσσικό Κέντρο από την Dr. Junko Nakagawa, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Keio της Ιαπωνίας


Η Dr. Junko Nakagawa, καθηγήτρια Γερμανικής Γλώσσας του Πανεπιστημίου Keio της Ιαπωνίας, επισκέφθηκε το Γλωσσικό Κέντρο του Πολυτεχνείου Κρήτης από 2 έως 5 Αυγούστου στα πλαίσια ελληνοιαπωνικής συνεργασίας. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της οι φοιτητές που παρακολουθούν μαθήματα Γερμανικών συμμετείχαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε δύο εντατικά εργαστήρια. 

Στο πρώτο εργαστήριο με θέμα “Προφορά της Γερμανικής Γλώσσας - Βασικά χαρακτηριστικά και ο ρόλος της - Λάθη και πώς αυτά επιδρούν στην επικοινωνία και την κατανόηση της γλώσσας” οι συμμετέχοντες φοιτητές διδάχτηκαν αρχές και κανόνες προφοράς και τονισμού των Γερμανικών. Η στοχευμένη επιλογή ασκήσεων εστίαζε στις ιδιαιτερότητες της γερμανικής προφοράς καθώς και στον τρόπο με τον οποίο μπορούν να αποφευχθούν τυχών αποκλίσεις και έδωσε την ευκαιρία στους συμμετέχοντες φοιτητές να πειραματιστούν ο καθένας ξεχωριστά αλλά κι όλοι μαζί. Στόχος του βιωματικού εργαστηρίου ήταν η περεταίρω εκμάθηση της γερμανικής προφοράς μέσω μίας νέας συγκριτικής προσέγγισης. Οι φοιτητές ενθαρρύνθηκαν στην αυτόνομη εξάσκηση, χρησιμοποιώντας πάντα τη γερμανική γλώσσα ως μέσο επικοινωνίας.

Το δεύτερο εργαστήριο, “Εισαγωγή στην Ιαπωνική κουλτούρα και γλώσσα” είχε ως στόχο τη γνωριμία με την κουλτούρα και τον πολιτισμό της Ιαπωνίας καθώς και με τον τρόπο ζωής και σκέψης των κατοίκων της, προσεγγίζοντας τις δύο βασικές μορφές της ιαπωνικής συλλαβικής γραφής αλλά και τα ιαπωνικά ιδεογράμματα. Άλλωστε η γλώσσα είναι ο πιο γνήσιος εκφραστής της πολιτισμικής ταυτότητας ενός λαού και ο πιο αυθεντικός δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων.

Η επίσκεψη της η Dr. Junko Nakagawa άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στους συμμετέχοντες καθώς υπήρξε μια ουσιαστική αλληλεπίδραση σε κλίμα φιλικό και συνεργατικό.

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012