Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

Εργαστήρια Γερμανικής Γλώσσας στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ στο Γλωσσικό Κέντρο του Πολυτεχνείου Κρήτης


Στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ ο καθηγητής Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου της Βόννης Dr. Paul Meyermann επισκέφθηκε το Γλωσσικό Κέντρο του Πολυτεχνείο Κρήτης από 16 έως 20 Μαϊου.  Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του οι φοιτητές που παρακολουθούν μαθήματα Γερμανικών συμμετείχαν σε δύο εργαστήρια.


Το πρώτο με τίτλο “Επικοινωνιακές ικανότητες και δεξιότητες στον προφορικό λόγο” με τελικούς αποδέκτες αρχάριους φοιτητές Γερμανικών και το δεύτερο με θέμα “Συγγραφή επιστημονικού/τεχνικού κειμένου στο ακαδημαϊκό περιβάλλον – επιστημονική προσέγγιση γραφής- νέες τάσεις”, είχε σαν αποδέκτες του φοιτητές με γνώσεις Γερμανικών επιπέδου Β1 και άνω.

Την επαφή με τη γερμανική γλώσσα και κουλτούρα αλλά και τη δυνατότητα ανάπτυξης λόγου καθημερινής επικοινωνίας σε γερμανόφωνο περιβάλλον έχει ως στόχο του, εκτός των άλλων, και το Skype-Projekt ως συνέχεια του Email-Projekt, το οποίο διαρκεί έως τέλη Ιουνίου.

Επιθυμία μας η επιμορφωτική αυτή εμπειρία να προσδώσει μιαν ευρωπαϊκή διάσταση στο μάθημα της Γερμανικής Γλώσσας. 


Η συνεργασία των δύο γλωσσικών κέντρων μετρά ήδη 6 χρόνια με οφέλη εκατέρωθεν για φοιτητές και διδάσκοντες των δύο αυτών Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων. 

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012