Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

Η ομάδα TUC Eco Racing επιστρέφει από το μαραθώνιο οικονομίας στο Ροτερνταμ με δύο βραβεία και την 4η θέση στην Ευρώπη!

Η ομάδα TUCER (TUC Eco Racing) του Πολυτεχνείου Κρήτης συμμετείχε για έκτη φορά στον διεθνή διαγωνισμό οικονομίας Shell Eco Marathon 2013, που πραγματοποιήθηκε στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας (15-19/5). Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 183 ομάδες εκπαιδευτικών ιδρυμάτων από 24 χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα.

Στις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης
Μετά από ένα δύσκολο αγώνα με πολύ μεγάλο ανταγωνισμό κατάφερε να καταταγεί στην 4η θέση, επιβεβαιώνοντας για μία ακόμα χρονιά ότι βρίσκεται ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Μάλιστα, κατάφερε να σπάσει τρεις συνεχείς φορές το δικό της ρεκόρ κατανάλωσης, φτάνοντας στα 64Km/Kwh.

Στην κορυφή των βραβείων
Η ομάδα κέρδισε το βραβείο της Ενεργειακής Πρόκλησης Shell Student Energy Challenge, διαγωνισμός που εντάχθηκε υποχρεωτικά εφέτος στον Μαραθώνιο. Και οι 183 ομάδες κλήθηκαν να παρουσιάσουν μία έρευνα σχετικά με τις μελλοντικές ενεργειακές προοπτικές του πλανήτη το 2050 και να τις απεικονίσουν σε μία μόνο σελίδα μεγέθους Α4.
Η πρόταση της ομάδας του Πολυτεχνείου Κρήτης εντυπωσίασε την κριτική επιτροπή, καθώς παρουσίασε μια καλά τεκμηριωμένη προσέγγιση σχετικά με την ενεργειακή πρόκληση. Στους κριτές άρεσε ο τρόπος με τον οποίο προτάθηκαν οι νέες πράσινες τεχνολογίες καθώς περιέχει εκτιμήσεις τόσο για τα βέλτιστα όσο και τα λιγότερο ελπιδοφόρα ενεργειακά σενάρια του μέλλοντος.
Επιπλέον, οι πέντε καλύτερες προτάσεις του διαγωνισμού τέθηκαν στην κρίση των πάνω από 45.000 επισκεπτών του διαγωνισμού για τέσσερις συνεχείς ημέρες, σε ειδική ηλεκτρονική ψηφοφορία. Και εδώ η ομάδα κατέκτησε το Βραβείο του Κοινού (People’s Choice Award), αποδεικνύοντας ότι εκτός από τους κριτές κέρδισε και το κοινό, αφήνοντας πίσω πανεπιστήμια όπως του Delft και της Οξφόρδης.
Πλέον, η TUC Eco Racing έχει κατακτήσει τέσσερα τρόπαια σε έξι χρόνια και συνεχίζει να επιβεβαιώνει ότι βρίσκεται ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης!

Η ομάδα αποτελείται από τους: Τσουρβελούδης Νικόλαος, Σπανουδάκης Πολυχρόνης, Πιπερίδης Σάββας, Τσινάρης Ιωάννης, Στρατηγός Ιωάννης, Μπάζιος Παναγιώτης, Κραχτούδης Αλέξανδρος, Αμαργιανός Αλέξανδρος, Τσιρογιάννης Βαγγέλης, Ευσταθίου Δημήτρης.

Στις νέες επιτυχίες της ομάδας σημαντική συμβολή είχαν οι χορηγοί της:
ΟΠΑΠ, BETA-CAE Systems S.A., ΑΝΕΚ LINES, Γ. Φωτεινάκης & ΣΙΑ Ο.Ε, IΚΤΕΟ Κρήτης, Frederik Custom Bikes, Μιχαηλάκης Sport, Διγενάκης Insurance Advisor
Χορηγοί επικοινωνίας: Nova SportFm, Flashnews.gr, Cretadrive.gr

Στη μελέτη και σχεδίαση του infographic που διακρίθηκε εφέτος συνεργάστηκε ο Νίκος Αφεντάκης, Διπλ. Μηχανικός Παραγωγής και Διοίκησης.

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012