Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

Η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» για το Πολυτεχνείο Κρήτης: "Μια πρότυπη κυψέλη έρευνας και καινοτομίας!"

H Πρόεδρος με τα μέλη του Εργαστηρίου

H Πρόεδρος παρακολουθώντας το trailer

Προβολή σε μακέτα κτηρίου

Εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας

Το Πολυτεχνείο Κρήτης ήταν ο πρώτος σταθμός της δεύτερης ημέρας της περιοδείας αντιπροσωπείας της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», με επικεφαλής την Πρόεδρό της, Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη. Στο πλαίσιο της επίσκεψης το Εργαστήριο Μεταβαλλόμενων Ευφυών Περιβαλλόντων της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών παρουσίασε μέρος του ερευνητικού έργου του.

Το Εργαστήριο έχει την ευθύνη για την υλοποίηση της κεντρικής και πανελλαδικής εμβέλειας δράσης της Επιτροπής με τίτλο «Zωντανεύοντας την Ιστορία» που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, 12 και 13 Ιουνίου 2021. Πρόκειται για την ταυτόχρονη προβολή σε κτίρια 18 πόλεων της Ελλάδας, μιας οπτικοποιημένης αφήγησης της Επανάστασης, μέσα από έργα τέχνης σύγχρονα με αυτήν. 

Η αντιπροσωπεία της Επιτροπής συνάντησε τον Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης Καθηγητή Ευάγγελο Διαμαντόπουλο, τον Αντιπρύτανη Διοικητικών Υποθέσεων, Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας Αναπλ.Καθ. Μιχαήλ Λαγουδάκη, τον Διευθυντή του Εργαστηρίου Μεταβαλλόμενων Ευφυών Περιβαλλόντων και Καθηγητή της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Κωνσταντίνο-Αλκέτα Ουγγρίνη, την κ. Μαριάνθη Λιάπη, υπεύθυνη διαχείρισης Ερευνητικών Προγραμμάτων του εργαστηρίου, καθώς και άλλα στελέχη και ερευνητές του Εργαστηρίου.

Μια πρότυπη κυψέλη έρευνας και καινοτομίας

«Το Εργαστήριο έχει την ευθύνη για την πρώτη μας μεγάλη δράση που θα είναι ανοιχτή για το κοινό σε 18 πόλεις της Ελλάδας. Τα μέλη της ομάδας, νέοι επιστήμονες, έχουν κάνει καταπληκτική δουλειά και, έτσι, ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να δει ένα μοναδικό θέαμα στην πόλη του», ανέφερε η Πρόεδρος της Επιτροπής και πρόσθεσε: «Είδαμε σήμερα από κοντά μια πρότυπη κυψέλη έρευνας και καινοτομίας. Και είμαστε περήφανοι που δώσαμε τη δυνατότητα στο Εργαστήριο να αναδείξει τη δουλειά του. Στην Ελλάδα έχουμε εξαιρετικά μυαλά που κάνουν σημαντική ερευνητική δουλειά, έχουμε, επίσης, και εξαιρετικά εκπαιδευτικά ιδρύματα. Και ένας από τους στόχος μας στην Επιτροπή, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, είναι να γίνουν δράσεις που θα συμβάλουν στο να μείνουν καταρτισμένοι νέοι επιστήμονες στην Ελλάδα».

Ο Διευθυντής του Εργαστηρίου, κ. Ουγγρίνης, παρουσίασε συνοπτικά στην αντιπροσωπεία της Επιτροπής τα βασικά σημεία του έργου, ενώ αναφέρθηκε και στην ψηφιακή εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας, η οποία θα το πλαισιώσει, δίνοντας τη δυνατότητα στους πολίτες ή τους επισκέπτες της κάθε πόλης να δουν από τα κινητά τους την προβολή, κάθε φορά που θα βρεθούν μπροστά από το κτίριο στο οποίο θα γίνει. «Αυτό το έργο μας κράτησε σαν Εργαστήριο δημιουργικούς σε μια δύσκολη περίοδο. Και μας πήγε και εμάς παραπέρα, καθώς είχαμε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουμε μια μεθοδολογία που χρησιμοποιούσαμε μέχρι τώρα σε μικρότερη κλίμακα. Μεγαλώνοντας το εύρος του έργου, μας δόθηκε η ευκαιρία να εξελιχθούμε και εμείς», ανέφερε από τη μεριά της η Μαριάνθη Λιάπη, αρχιτέκτονας και μέλος του Εργαστηρίου. Σημειώνεται ότι, στο πλαίσιο των επετειακών δράσεων του Δήμου Χανίων, το Εργαστήριο δημιουργεί, επίσης, μια διαδραστική εφαρμογή εικονικής περιήγησης και προβολής για την Ανάδειξη Μνημείων Παλαιάς Πόλης του Δήμου.


Δημοσιότητα

07/06/2021, greece2021.gr

07/06/2021, iefimerida.gr

07/06/2021, kriti360.gr

07/06/2021, neakriti.gr

07/06/2021, creta24.gr

07/06/2021, ertnews

07/06/2021, thecaller.gr

 

 

 

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012