Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

The Street Value of Science: Εκδήλωση του Πολυτεχνείου Κρήτης, 23-9-2014

Διασκεδάζουμε με την Επιστήμη – Επικοινωνούμε με τη Μουσική

Πως μπορούμε να συνθέσουμε «ηλιακά καύσιμα»; Πως ζει κάποιος «αναπνέοντας (σ)την πόλη»; Τι είναι τα «μπαχαρικά της πράσινης ανάπτυξης»; Πως ψήνουμε νανο-σωματίδια «της ώρας»;  Μπορούμε να ζήσουμε χωρίς ερευνητές και τελικά πόσα πιάνει η «επιστήμη στην πιάτσα»;

To Πολυτεχνείο Κρήτης, με την υποστήριξη του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) και του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χανίων, διοργάνωνε, την εκδήλωση «The Street Value of Science», ένα πρωτότυπο μουσικο-επιστημονικό δρώμενο, όπου με απλό τρόπο παρουσιάστηκαν επίκαιρα ερευνητικά θέματα σε ένα χαλαρό και ευχάριστο περιβάλλον, πλαισιωμένα με ζωντανή μουσική από ένα από τα δυναμικότερα Blues-Rock group της Ευρώπης, τους «Νίκος Ντουνούσης και οι Backbone». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του εορτασμού των 30 χρόνων λειτουργίας του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Την παρουσίαση έκανε ο Θανάσης Κωνσταντόπουλος, Πρόεδρος του ΔΣ του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) στη Θέρμη της Θεσσαλονίκης και Καθηγητής του τμήματος Χημικών Μηχανικών του ΑΠΘ. Έχει αποσπάσει πολλές διακρίσεις για την ερευνητική του εργασία μεταξύ των οποίων το Βραβείο Descartes 2006 και το European Research Council Advanced Grant (2010). Είναι ο εμπνευστής της σειράς των μουσικο-επιστημονικών δρώμενων, Blue Science Café (όπως τα The Street Value of Science, Energy from Sun and Water, Breathing in the City, The Spices of Green Growth, κ.α.).

Οι “Νίκος Ντουνούσης και οι Backbone” (Nick & the Backbone), είναι το συγκρότημα το οποίο δημιουργήθηκε το 1995 από τον Νίκο Ντουνούση (γνωστό στα ακροατήρια του Blues στην Ευρώπη ως δεξιοτέχνη κιθαρίστα και ιδρυτικό μέλος των Blues Wire στων οποίων την εξέλιξη συνέβαλε καταλυτικά κατά την δωδεκάχρονη θητεία του μαζί τους).  Ένα από τα δυναμικότερα Βlues-Rock σχήματα της Ευρώπης με βαθειά ιστορία, δεκάδες συνεργασίες με διεθνείς καλλιτέχνες του Βlues και ανάμεσα στα Top-30 group του διαγωνισμού Playcrossroads στις ΗΠΑ,  στη σημερινή τους σύνθεση οι Nick & the Backbone αποτελούνται από τους Νίκο Ντουνούση (ηλεκτρική κιθάρα/φωνητικά), Δημήτρη Γιαλαμά (μπάσσο), Νίκο Βαργιαμίδη (τύμπανα) και Θανάση Κωνσταντόπουλο (ηλεκτρική κιθάρα).

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012