Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

Πρόκριση φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης στο πλαίσιο του προγράμματος Υποτροφιών Αγγελοπούλου CGIU

Δώδεκα σχέδια προκρίθηκαν την τρίτη χρονιά των Υποτροφιών Αγγελοπούλου CGIU, με κύρια χαρακτηριστικά την αναζήτηση μορφών δράσης, με στόχο την βιωσιμότητα και την εμβάθυνση πρωτοβουλιών, που ήδη είχαν αναδειχθεί σε προηγούμενες χρονιές των υποτροφιών. Tο πρόγραμμα αυτό φέρνει τους φοιτητές που υποβάλλουν σχέδια, με τεκμηρίωση και πρακτική προοπτική, σε επαφή με την εμπειρία του Clinton Global Initiative University (το 2015 θα πραγματοποιηθεί στο Μαϊάμι της Φλώριδας) και εν συνεχεία στηρίζει τις δράσεις κάθε σχεδίου με ποσό μέχρι 10.000 ευρώ.

Φέτος, τα 12 σχέδια δράσης που επελέγησαν αφορούν 25 νέους. Τα 6 είναι από ιδρύματα των Αθηνών (3 του ΕΜΠ, ανά 1 από το ΕΚΠΑ, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο και το Χαροκόπειο), από ιδρύματα της Κρήτης (Πολυτεχνείο Κρήτης και ΤΕΙ Ηρακλείου), και από ιδρύματα της Θεσσαλονίκης (Αριστοτέλειο), του Πειραιά (Πανεπιστήμιο Πειραιώς), της Πάτρας (Πανεπιστήμιο Πατρών) και της Λάρισας (ΤΕΙ Λαρίσης). Φέτος, οι τομείς δράσης ήταν ο πρωτογενής τομέας/περιβάλλον (4 σχέδια δράσης), η δημόσια υγεία (3 σχέδια), και η καταπολέμηση της φτώχειας και κοινωνική ένταξη (3 νέα σχέδια και 2 σχέδια συνέχειας).

Το Πολυτεχνείο Κρήτης εκπροσωπήθηκε από τους φοιτητές της Σχολής ΗΜΜΥ, κ. Μάριο Καστρινάκη και κ. Κωνσταντίνο Ιορδάνου, με τη συνεργασία του περυσινού υπότροφου του προγράμματος κ. Σπύρου Δασκαλάκη, οι οποίοι είναι μέλη του φοιτητηικού παραρτήματος IEEE TUC Student Branch.

Ο τίτλος του σχεδίου που προκρίθηκε είναι "A map based smartphone application for direct selling traditional products" (εφαρμογή για παροχή πληροφοριών για αγροτικά προϊόντα της Κρήτης σε ταξιδιώτες). 

Η ιδέα ξεκίνησε από μία ομάδα φοιτητών της IEEE TUC Student Branch και αφορά μία εφαρμογή για έξυπνα τηλέφωνα που αξιοποιεί χάρτη, ώστε  οι χρήστες (ταξιδιώτες) να μπορούν να λαμβάνουν πληροφορίες για την προμήθεια τοπικών προϊόντων - αρχικά της Κρήτης και σε μελλοντικό στάδιο όλης της χώρας. Οι παραγωγοί θα έχουν την δυνατότητα να καταχωρούν τα προϊόντα τους στο διαδίκτυο, με τιμές και με απεικόνιση, ενώ οι 

επισκέπτες θα μπορούν να τα αναζητούν με βάση πληροφορίες GPS. 

Το σχέδιο θα υλοποιηθεί από μέλη του φοιτητικού παραρτήματος της IEEE TUC Student Branch, μέσα στο 2015.

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012