Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

Διάκριση ομάδας σε διαγωνισμό καινοτόμων ιδεών της Intel με τη συμμετοχή αποφοίτου της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών

Η Αγγελική Τερεζάκη, απόφοιτος της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης συμμετείχε, με την ισπανική ομάδα First V1sion, στον διαγωνισμό της Intel "Make it wearable", η οποία έλαβε θέση στην τελική δεκάδα με την ιδέα ενός καινοτόμου συστήματος broadcast.

O ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ:

Η Intel, στο πλαίσιο της δραστηριοποίησής της στον τομέα Internet of Things και στην προσπάθειά της να προωθήσει την τεχνολογική καινοτομία σε αυτόν τον τομέα, πραγματοποίησε τον διαγωνισμό «Make it wearable». Ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε τον προηγούμενο μήνα, με την τελική επιλογή και βράβευση των καλύτερων προτάσεων. Πιο αναλυτικά, η εταιρεία προσκάλεσε την κατάθεση ιδεών που αξιοποιούν την wearable τεχνολογία, ένα νέο και ιδιαίτερα ενδιαφέρον τμήμα της τεχνολογίας, που την καθιστά περισσότερο προσωπική, αλλά και πιο εύκολη στη χρήση.

Η ΔΙΑΚΡΙΣΗ:

Στην τελική δεκάδα, ωστόσο, υπήρξε και μια επίσης καινοτόμος ιδέα, η οποία παρουσιάζει και μια ευχάριστη έκπληξη στη σύνθεση των μελών της. Πρόκειται για την ισπανική ομάδα First V1sion, η οποία προτείνει ένα νέο σύστημα broadcast, που επιτρέπει την προβολή όσων βλέπει ο αθλητής κατά τη διεξαγωγή οποιουδήποτε αγώνα. Στην ομάδα συμμετέχουν και δύο Ελληνίδες, οι οποίες ζουν και εργάζονται στην Ισπανία, η Αναστασία Πιστοφίδου, στο τμήμα καινοτομίας και η Αγγελική Τερεζάκη, στο τμήμα σχεδιασμού και ανάπτυξης του προϊόντος.

Η Αναστασία Πιστοφίδου, με σπουδές στον τομέα της Αρχιτεκτονικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και υπεύθυνη του τμήματος Advanced Manufacturing Office του FAB LAB BARCELONA και η Αγγελική Τερεζάκη, με σπουδές στο τμήμα Αρχιτεκτόνων μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης, στον τομέα self-sufficient buildings στο IaaC / UPC – και απόφοιτη του Fab Academy 2014, είναι οι δύο νέες μηχανικοί της ομάδας. 

Και οι δύο είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένες από την πορεία του project και σχολίασαν με ενθουσιασμό την πρωτοβουλία και τη συμβολή της Intel, τόσο στη δυνατότητα ανάπτυξης project, όπως η ιδέα της ομάδας τους, όσο και στην ανάπτυξη του ευρύτερου τομέα του Internet of Things γενικότερα. «Η εμπειρία από τη συμμετοχή μας στο διαγωνισμό της Intel είναι εξαιρετικά θετική και αποτελεί ταυτόχρονα ένα σημαντικό σταθμό στην προσπάθειά μας. Η συμβολή της Intel ήταν εξαιρετικά σημαντική για την εξέλιξη των ιδεών μας στο project και αισθανόμαστε ευγνωμοσύνη απέναντι στην εταιρεία για αυτή τη δράση της. Η συμμετοχή μας στη διαδικασία αυτή μας δίνει δύναμη για να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε στα επόμενα βήματα του project μας».

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012