Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

Η ομάδα TUC Eco Racing κατακτά ένα ακόμη βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό



Η ομάδα TUC Eco Racing (TUCER) του Πολυτεχνείου Κρήτης συμμετείχε για ένατη φορά στον διεθνή διαγωνισμό οικονομίας Shell Eco Marathon 2016, που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο (28/06-03/07). Στο διαγωνισμό συμμετείχαν πάνω από 200 ομάδες εκπαιδευτικών ιδρυμάτων από 29 χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα. Συνεπής στις διακρίσεις!

Η ομάδα παρουσίασε φέτος ένα εξελιγμένο όχημα με το όνομα «Σπύρος Λούης», με στόχο τη διάκριση σε μία νέα και ιδιαίτερα απαιτητική διαδρομή. Σημαντικές βελτιώσεις έγιναν στο πλαίσιο του οχήματος, το οποίο μελετήθηκε εξ αρχής με στόχο τη βελτιστοποιημένη συμπεριφορά και την αυξημένη ασφάλεια στις συνθήκες του αγώνα. Νέα συστήματα προστέθηκαν στο σύστημα διαχείρισης ενέργειας για την επίτευξη χαμηλότερης κατανάλωσης καυσίμου, ενώ ταυτόχρονα δόθηκε μεγάλη σημασία στην ασφάλεια του οδηγού. Συγκεκριμένα, χρησιμοποιήθηκαν νέα αεροδυναμικά βοηθήματα, έγιναν βελτιώσεις στο σύστημα μετάδοσης κίνησης/ενέργειας και τοποθετήθηκαν εξελιγμένα συστήματα τηλεμετρίας, με ζωντανή μετάδοση δεδομένων για την κατάσταση του οδηγού και του οχήματος.

Η έμφαση στην ασφάλεια οχήματος-οδηγού και η γενικότερη οργάνωση και λειτουργία της ομάδας στον τομέα αυτό, εντυπωσίασε και του κριτές του διαγωνισμού, με αποτέλεσμα η TUCER να κατακτήσει το 1ο Βραβείο Ασφάλειας Οχημάτων, για τρίτη φορά στην ιστορία της. 

Το Πολυτεχνείο Κρήτης με την ομάδα TUC Eco Racing έχει κατακτήσει πέντε τρόπαια σε εννιά χρόνια και κάθε χρόνο βρίσκεται σταθερά ανάμεσα στα καλύτερα ιδρύματα της Ευρώπης! 

Η ομάδα του 2016 αποτελείται από τους: Σπανουδάκη Πολυχρόνη, Πιπερίδη Σάββα, Κούβελη Χρήστο, Τζώρτζη Ιωάννη, Σαραντινούδη Νίκο, Παπαδοκοκολάκη Ευτύχη, Οικονομίδη Ιορδάνη και Τσουρβελούδη Νίκο.

Την ομάδα υποστηρίζουν κάθε χρόνο πλήθος από ενθουσιώδεις φίλους της πράσινης αυτοκίνησης, το Πολυτεχνείο Κρήτης, καθώς και οι χορηγοί της που το 2016 είναι:

BETA-CAE Systems S.A, ΑΝΕΚ LINES, Επιγραφές ΠΑΝΟΣ, IΚΤΕΟ Κρήτης, Μιχαηλάκης Sport.


Θέλετε να πάτε μια βόλτα (με μουσική) στην πίστα του Λονδίνου με τον «Λούη»; Nαι!!

Βρείτε την TUC Eco Racing:

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012