Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

Έρευνα για την Πρόγνωση της Αέριας Ρύπανσης από Δασικές Πυρκαγιές

Ο Αναπληρωτής Καθηγητής Απόστολος Βουλγαράκης, της Σχολής Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος (ΧΗΜΗΠΕΡ) του Πολυτεχνείου Κρήτης (ΠΚ), κάτοχος της Έδρας AXA για τις Πυρκαγιές και την Κλιματική Αλλαγή στο ΠΚ και Αναπληρωτής Διευθυντής του Κέντρου Leverhulme για την Έρευνα των Πυρκαγιών στο Λονδίνο, εξηγεί γιατί ένα σημαντικό μέρος της αέριας ρύπανσης από πυρκαγιές στην Ελλάδα μπορεί να καταλήξει πάνω από τον θαλάσσιο χώρο της Μεσογείου, ποιες είναι οι επιπτώσεις στο περιβάλλον και στον άνθρωπο και ποια τα μοντέλα που χρησιμοποιούνται παγκοσμίως για την πρόβλεψη και την προσομοίωση της αέριας ρύπανσης.

«H κλιματική αλλαγή επιδεινώνει την αέρια ρύπανση από δασικές πυρκαγιές», επισημαίνει ο κ. Βουλγαράκης που επίσης ηγείται του Εθνικού Δικτύου για την Κλιματική Αλλαγή και τις Επιπτώσεις της (CLIMPACT), στο πλαίσιο του οποίου διερευνάται και το πώς η κλιματική αλλαγή αναμένεται να επηρεάσει το μέλλον των πυρκαγιών στον ελλαδικό χώρο.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην εφημερίδα Καθημερινή ή στην πηγή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και δείτε το βίντεο της συνέντευξης του κ. Βουλγαράκη στη ΝΕΑ Τηλεόραση Κρήτης.

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012