Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

Διεθνής βράβευση του Καθηγητή Γεωργίου Χρηστίδη από την Clay Minerals Society

Η Clay Minerals Society απένειμε στο Δρ. Γεώργιο Χρηστίδη, Καθηγητή της Σχολής Μηχανικών Ορυκτών Πόρων το βραβείο MARION L. ΚΑΙ CHRISTIE M. JACKSON MID-CAREER CLAY SCIENTIST AWARD σε αναγνώριση της σημαντικής προσφοράς του στην επιστήμη των Αργίλων. Το βραβείο απονεμήθηκε κατά τη διάρκεια του 50ου Συνεδρίου της Αμερικανικής Εταιρείας Αργίλων (CMS) στο Πανεπιστήμιο Urbana Champaign, στο Ιλινόις των ΗΠΑ, για την πρωτότυπη επιστημονική έρευνα του Δρ. Χρηστίδη στον τομέα των μπεντονιτών. 

Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στην εργασία του Δρ. Γ. Χρηστίδη πάνω στην αξιολόγηση της ετερογένειας των σμηκτιτών στους μπεντονίτες και σε μια νέα μέθοδο για τον προσδιορισμό του φορτίου στοιβάδας σε Κ-σμηκτίτες. Εξίσου αξιόλογη κρίνεται και η συμβολή του στην παραγωγή ζεολίθων υψηλής προστιθέμενης αξίας από λεπτόκοκκα απορρίμματα περλίτη.

Διαβάστε σχετικά το περιοδικό της Clay Minerals Society.

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012