Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

Επιστημονική Ημερίδα στη μνήμη του Αν. Καθ. Μανώλη Μαθιουδάκη

Το Εργαστήριο Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (ΕΕΜΗΥ) του Πολυτεχνείου Κρήτης σε συνεργασία με την Πρυτανεία του Ιδρύματος διοργανώνει την Παρασκευή 10.06.2022 Επιστημονική Ημερίδα στο Πολυτεχνείο Κρήτης, προκειμένου να τιμήσει την μνήμη και την προσφορά του Αν. Καθ. Μανώλη Μαθιουδάκη, ο οποίος έφυγε πρόωρα και αναπάντεχα από τη ζωή τον Μάρτιο του 2021 σε ηλικία μόλις 52 ετών.

Ο Εμμανουήλ Μαθιουδάκης γεννήθηκε στο Κολυμβάρι Χανίων. Απέκτησε πτυχίο Μαθηματικών από το Πανεπιστήμιο Κρήτης το 1993, καθώς και Μεταπτυχιακό και Διδακτορικό Δίπλωμα από το Γενικό Τμήμα του Πολυτεχνείου Κρήτης, το 1996 και το 2001 αντίστοιχα. Διετέλεσε μέλος του Διδακτικού-Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) του Γενικού Τμήματος του Πολυτεχνείου Κρήτης από το 2004 μέχρι το 2013. Με την ενσωμάτωση του Γενικού Τμήματος στις υπόλοιπες Σχολές του Ιδρύματος το 2013, μετακινήθηκε στη Σχολή Μηχανικών Ορυκτών Πόρων (ΜΗΧΟΠ) του Πολυτεχνείου Κρήτης, όπου υπηρετούσε έως και το 2021 στη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή.

Είχε διδάξει σημαντικό αριθμό προπτυχιακών και μεταπτυχιακών μαθημάτων, ενώ είχε επιβλέψει δύο διδακτορικές και εννέα μεταπτυχιακές διατριβές, καθώς και διπλωματικές εργασίες. Είχε δημοσιεύσει επιστημονικά άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, καθώς και άρθρα που διακρίθηκαν σε διεθνή συνέδρια. Το ακαδημαϊκό έτος 2004-2005 υπήρξε μέλος της Συγκλήτου του Ιδρύματος, ενώ από το 2004 έως και το 2013 υπήρξε μέλος της Επιτροπής Μεταπτυχιακών Σπουδών του Γενικού Τμήματος. Από το 2009 συμμετείχε ως μέλος της επιστημονικής επιτροπής του Υπολογιστή Πλέγματος του Πολυτεχνείου Κρήτης. Υπήρξε μέλος του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Ηλεκτρονικών Υπολογιστών για 28 συναπτά έτη, από το 1993 έως το 2021.

Στην ημερίδα θα συμμετάσχουν και θα μιλήσουν για τον Μανώλη Μαθιουδάκη, ο Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης, Καθ. Ευάγγελος Διαμαντόπουλος, ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, Καθ. Μιχαήλ Γ. Λαγουδάκης, ο Κοσμήτορας της Σχολής ΜΗΧΟΠ, Καθ. Μιχάλης Γαλετάκης, καθώς και ο Διευθυντής του ΕΕΜΗΥ, Καθ. Ιωάννης Σαριδάκης. Πολλοί στενοί συνεργάτες του Μανώλη Μαθιουδάκη, φοιτητές και καθηγητές, από το Πολυτεχνείο Κρήτης, αλλά και από άλλα ακαδημαϊκά ιδρύματα ανά την Ελλάδα, θα παρουσιάσουν τις επιστημονικές συνεργασίες που είχαν με τον αείμνηστο Μανώλη Μαθιουδάκη. Στο πλαίσιο της επιστημονικής ημερίδας θα πραγματοποιηθεί ονοματοδοσία μίας αίθουσας του ΕΕΜΗΥ σε Αίθουσα «Μανώλης Μαθιουδάκης».

Η ημερίδα θα λάβει χώρα την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022, 10:00 - 13:40, στο Αμφιθέατρο του Κτιρίου Επιστημών στην Πολυτεχνειούπολη. Υπάρχει και η δυνατότητα αμφίδρομης, διαδικτυακής συμμετοχής στην ημερίδα μέσω τηλεδιάσκεψης zoom.


Πρόγραμμα Ημερίδας


1η Συνεδρία: Ο Μανώλης Μαθιουδάκης στο Πολυτεχνείο Κρήτης

Προεδρείο: Ε. Παπαδοπούλου, Α. Δελής

09:30 - 10:00

Προσέλευση

10:00 - 10:05

Σχόλια Προεδρείου

10:05 - 11:00

Πρύτανης Πολυτεχνείου Κρήτης Ε. Διαμαντόπουλος
Προσφορά του Μανώλη Μαθιουδάκη στο Πολυτεχνείο Κρήτης

Αντιπρύτανης Πολυτεχνείου Κρήτης Μ. Λαγουδάκης
Ανάγνωση Απόφασης Συγκλήτου Πολυτεχνείου Κρήτης

Κοσμήτορας Σχολής ΜΗΧΟΠ Μ. Γαλετάκης
Χαιρετισμός

Διευθυντής ΕΕΜΗΥ Ι. Σαριδάκης
Η ερευνητική συνεργασία με τον Μανώλη στο ΕΕΜΗΥ

11:00 - 11:30

Τελετή Ονοματοδοσίας / Διάλειμμα


2η Συνεδρία: Επιστημονικές Συνεργασίες

Προεδρείο: Ε. Παπαδοπούλου, Ι. Σαριδάκης

11:30 - 13:30

Μ. Βάβαλης, Τμήμα ΗΜΜΥ, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Ν. Καμπάνης, Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ)

Χ. Αντωνόπουλος, Τμήμα ΗΜΜΥ, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Α. Δελής, Σχολή ΜΠΔ, Πολυτεχνείο Κρήτης

Γ. Καρατζάς, Σχολή ΧΗΜΗΠΕΡ, Πολυτεχνείο Κρήτης

Ε. Μαριά, Σχολή ΧΗΜΗΠΕΡ, Πολυτεχνείο Κρήτης

Μ. Ζακυνθινάκη, Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

Ν. Σπανουδάκης, PhD, ΕΕΜΗΥ

Β. Μάνδικας, PhD, ΜΠΔ / ΕΕΜΗΥ

Α. Κουτελιδάκης, MSc

13:30 - 13:40

Χαιρετισμός της εκδήλωσης από την οικογένεια Μαθιουδάκη

Κλείσιμο της Ημερίδας από το Προεδρείο

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012