Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

ESSDERC Best Paper Award για το εργαστήριο Ηλεκτρονικής της Σχολής ΗΜΜΥ

'Best Paper Award' απονεμήθηκε στον υποψήφιο Διδάκτορα Νικόλαο Μακρή και στον Αναπληρωτή Καθηγητή Ματτίας Μπούχερ της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης, στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου European Solid-State Device Research Conference (ESSDERC), για την εργασία τους:

Nikolaos Makris, Matthias Bucher, Farzan Jazaeri, Jean-Michel Sallese. A Compact Model for Static and Dynamic Operation of Symmetric Double-Gate Junction FETs. Proceedings of the 48th European Solid-State Device Research Conference (ESSDERC), 2018.

Η απονομή του βραβείου πραγματοποιήθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου 2019 στο συνέδριο ESSDERC, στην Κρακοβία, Πολωνία. Το συνέδριο ESSDERC είναι το καλύτερο διεθνές συνέδριο στην Ευρώπη για μοντελοποίηση ηλεκτρονικών διατάξεων στερεάς κατάστασης (solid-state devices). Στο πλαίσιο του ESSDERC απονέμονται ετησίως ένα μοναδικό βραβείο 'Best Paper Award', καθώς και ένα βραβείο 'Best Young Scientist Award'.

Η εργασία παρουσιάζει ένα πρωτότυπο αναλυτικό μοντέλο, βασισμένο στη φυσική των ημιαγωγών, το οποίο περιγράφει με συμπαγή τρόπο την στατική και δυναμική λειτουργία των διατάξεων τύπου Junction Field-Effect Transistor (JFET), με σκοπό την αποτελεσματική και αξιόπιστη σχεδίαση και προσομοίωση ολοκληρωμένων κυκλωμάτων. Η διατάξεις JFET διπλής πύλης χρησιμοποιούνται σε ηλεκτρονικά χαμηλού θορύβου, με εφαρμογές στην βιοηλεκτρονική, την αστρονομία, αλλά και σε ηλεκτρονικά ισχύος με αποτέλεσμα την βελτίωση ενεργειακής απόδοσης.

Η εργασία είχε παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο του 2018 στη Δρέσδη και αποτελεί συνεργασία της ομάδας του καθηγητή Ματτίας Μπούχερ (Εργαστήριο Ηλεκτρονικής της Σχολής ΗΜΜΥ) με ομάδα του École Polytechnique Fédérale de Lausanne (EPFL) στη Λωζάννη της Ελβετίας.

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012